före- och efterbilder, hus och renovering, Inredning

arbetsrum före och efterbilder

Nu när arbetsrummet inte längre är en skämshörna så tänkte jag att jag kunde passa på att visa hur det såg ut vid det här rummet tidigare. Anledningen till att jag skriver ”vid” är att vi har tagit ner varenda vägg på både bottenvåningen och ovanvåningen för att göra detta hus som bestod av två lägenheter till ett enfamiljshus.

arbetsrum före

Rummet var brett, och stort och hade vacker fiskbensparkett vilken vi tyvärr var tvungna att ta bort då den var för tunn för att kunna slipas. I detta vardagsrum var det två fönster och en dörr ut till hallen (längst ner på höger sida i bild). I det befintliga rummet är bara ett av fönstren kvar, det andra är i vårt nuvarande vardagsrum.

workspace2

Golvet i just detta rum är original, kärnfuru, som vi har slipat, lutat och såpat. Fönstren är bytta och elementen är blästrade och ommålade. Väggarna är kalkade med vanlig hederligt kalk och alla tak är spacklade så att de är runda och målade med takfärg.

workspace3

workspace1

 

Och mellan fönstren har vi satt upp en vägg med pardörrar, detta för att avgränsa arbetsrummet från vardagsrummet. Dörren till hallen är också borta och arbetsrummet är inte lika brett som tidigare då vi har valt att sätta en liten toalett och en stor garderob på andra sidan, alltså vid entrén.

arbetsrum efter2

Så det andra fönstret är således i vårt vardagsrum.

arbetsrum efter

 

I vardagsrummet är det nylagt golv, furuplank här också som är behandlade på samma sätt som de andra.

vardagsrum3

 

Och fönstret ni ser här är det som är till vänster på bilden ovanför. ”Hjärteväggen” som delade av de två vardagsrummen är borta och den ersattes med en 7 meter lång järnbalk för att behålla bärigheten. Och väggen fick istället flytta fram någon meter.

Inte så konstigt kanske att denna ombyggnation och renovering tog oss nästan ett helt år:) Men visst är det kul att se hur man kan förändra och bygga om gamla hus?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mia 14 april, 2015 at 21:52

  Super! : )

 • Reply junitjej 15 april, 2015 at 04:41

  Så fint det blev!

 • Reply LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan 15 april, 2015 at 07:29

  Alltså, du har det makalöst läckert!!!
  Jag älskar din sans för att mixa det där vita avskalade med modernt & lite retro inslag.
  Nästan så jag skulle vilja tjoffa om på hela vår stil här hemma.

  Får jag fråga dig om fåtöljen, vart den kommer ifrån? Den var riktigt snygg <3

  Kram fina

  • Reply Rebecca 15 april, 2015 at 09:50

   Tack söta du! Vad gullig du är ♥ Fåtöljen är ett gammalt Blocket-fynd, typ ett av de första jag någonsin gjorde:) och är omtapetserad med tyg från Designers Guild.
   Kram på dig!

 • Reply mittdittovitt 15 april, 2015 at 11:10

  Så oroligt fint alltihop. Så kul att se före och efter bilder. Speciellt när man själv är uppe i det. Bra med tips och även peppning när det står still här.

  Stor kram /Fia

 • Reply bia 15 april, 2015 at 17:59

  Jaa vilken förvandling !!……….alltid roligt att sätta sin egen prägel på hus och lägenheter 😉
  Ha det gott!
  Kram

 • Reply Matilda 20 april, 2015 at 13:07

  Vad fint ni får det!! Ska själv inreda mitt blivande arbetsrum hemma och undrar därför var det vita bordet kommer ifrån? Såg ut att vara bra storlek!

  Kram

  • Reply Rebecca 21 april, 2015 at 20:20

   Skrivbordet kommer från IKEA. Det är ben och skiva som jag har kombinerat ihop.
   Kram

 • Reply Patricia 2 april, 2017 at 06:29

  Vad fint har du gjort. Jag har en fråga. Letar efter en lång tv bänk, men hittar inte. Är det Bestå från Ikea som du har? Är det 2st 120cm?? Eller hur har du gjort?? I så fall det är så undrar om den linjen mellan de två stommarna är så märkligt???

 • Reply Lina Nord 3 juli, 2017 at 09:09

  Jättemånga känslor när jag ser dessa bilder 🙂 Så fint det har blivit! Samtidigt en nostalgisk tår då jag har vuxit upp där i det förra, det är min famor & farfars hus och jag har spenderat min barndom i alla dessa rum. Så mycket saft och bullar i sofforna där nere. Jag och storasyster och alla kusinerna somnade alltid i sofforna på ovanvåningen framför Kalle Anka på julafton, efter en pampig lunch nere i matsalen.

  Det skulle vara kul att se hur ni har gjort med trädgården, då den har satt standarden för hur jag själv skapar min egna här uppe i Stockholm, fast med lite modernare mått. Men den känslan jag hade av att växa upp i farmors hus hoppas jag att även era barn kommer uppleva, för det är såååå mycket glädje och kärlek i dom väggarna. <3

 • Leave a Reply