de där dagarna som kallas livet

Asia SPA i Varberg

I fredags åkte Åse och jag till Asia SPA och Varbergs stadshotell för att få några härliga dagar tillsammans, själva utan män och barn. Välbehövligt ibland att bara prata och blurra och ha det mysigt.

SPA3

Vårt rum var mycket ombonat och kändes väldigt spanskt i stilen med färger som gick i lila och grönt. Vi bodde i en nyare del av stadshotellet. Lite häftigt hur de har byggt ut hotellet efterhand men ändå lyckats hålla en känsla som håller rakt igenom.

SPA4

SPA7

Åker man med en matbloggerska så får man vara beredd på att det fotas mat väldigt ofta:) Själv fotade jag som ni ser Åse istället för räkmackan.

SPA15

Efter en räkmacka på rummet och en snabb vända ner till det närliggande köpcentrat så äntrade vi SPA:t. Asia SPA är som namnet antyder ett SPA  som grundar sig på flera österländska filosofier och stillhet och harmoni är nyckelord här. På vårt rum låg yukata och tofflor då detta är dresskoden på spa och det strosade vi runt i under några timmar.

SPA11

Sen att mina tofflor var som stora båtar (typ strl 44) till mina små minifötter som till vardags bär strl 36 gjorde ju saken lite komisk. Just storleken på tofflorna fick en annan SPA gäst att vända på huvudet och fråga högt och tydligt i den annars så tysta lokalen var jag hade fått mina tofflor ifrån. Under vistelsen fick vi varsin korg med handduk och tvättlapp samt en mugg, och denna bar vi med oss runt om i anläggningen.

SPA13  
    I ett av rummen serverades te och frukt och där kunde man sitta och avnjuta en lugn stund. Just tystheten och stillheten passade väl inte två stycken som ville prata och catch up, men vi var rörande överens om att det måste vara det ultimata stället när man är stressad och behöver varva ner och koppla av. För om det är något detta SPA erbjuder så är det en stund för eftertänksamhet och kontemplation.

SPA14

Efter vårt besök i de olika poolerna och bastun, så gjorde vi oss redo för middagen som vi avnjöt i restaurangen som just den dag vi var där hade fått ny meny. Vi åt båda sotad lax till förrätt och jag åt sedan torsk till huvudrätt medan Åse provade på lammytterfilén. Väl i restaurangen hamnade vi vid bordet bakom den man som frågat om mina tofflor och han sa med käck röst att han inte riktigt kände igen mig utan. Härligt med människor med humor! Och vi fick oss så klart ett gott skratt. Ett bland många, många fler.

SPA10

SPA12

Vi var ordentligt mätta och belåtna när vi lämnade restaurangen och vi var också ofantligt nöjda med vår SPA-helg, tystheten till trots (för snacket tog vi igen vid middagen:), och bestämde att det här inte var sista gången vi gjorde detta. Nästa gång provar vi ett annat SPA i södra Sverige.

SPA8

 

Kram och sov så gott!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mian 5 maj, 2015 at 07:47

  Underbart! : )

 • Reply Junitjej 5 maj, 2015 at 11:22

  Vilken härlig vistelse!

 • Reply bia 5 maj, 2015 at 17:55

  Så härligt det verkar med Spa, men jag har aldrig kommit mej för….fast vi har några här i stan ;))
  Men ibland Spaar jag till det här hemma, haha…
  Buddhor har jag iaf, hihi…
  Kram bia

 • Reply Åse 5 maj, 2015 at 18:39

  Åh! Längtra redan tillbaka! Så härligt vi hade det och tack för alla härliga skratt ❤️ Puss

 • Leave a Reply