Uncategorized

att skydda det mest värdefulla man har

Att låta sitt barn sitta säkert i bilen är något av det absolut viktigaste man kan göra som förälder. I Sverige har vi kommit långt vad gäller detta men här i södra Spanien har de inte riktigt kommit dit ännu. Den första gången vi var här och besökte Fuengirola med Bruno som då var 7 månader fanns det på biluthyrningsfirman ingen bakåtvänd bilbarnstol för bebisar. När vi flyttade ner hit till Spanien så tog vi vår bil med oss och i den så klart alla bilbarnstolar också. Tydligen är det så att vi i Sverige är bäst i världen på att skydda barn i trafiken och jag är faktiskt inte förvånad. Här i Spanien så känns det än mer viktigt att barnen sitter säkert då trafiken på vägarna här är helt annorlunda mot den vi är van vid och det känns som att det händer fler olyckor här också. Döda vinkeln -körning tycks vara mer regel än undantag här.
Babyland finns en mängd olika bilbarnstolar och just nu har de även kampanjer på vissa av modellerna. Babyland har också tagit fram en broschyr med några råd på hur man bäst skyddar sitt barn i trafiken.

infographic.jpeg-page-001

Personligen så skulle jag aldrig förlåta mig själv om någon olycka hände på grund av att barnen inte var fastspända. Och jag är benhård. Man ska sitta i bilbarnstol, och man ska vara fastspänd.

Inlägget är i samarbete med Babyland

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ekenäsliv 22 november, 2013 at 13:43

  Ja jag håller med dig fullständigt. Dessutom är det viktigt att låta barnan sitta tillräckligt länge i rätt bilstol och inte byta för tidigt. Jag har varit supernoga med det och det känns tryggt.
  Min dotter som närmar sig nio sitter fortfarande i bilstol med rygg, det är allra säkrast och det kan de göra upp till 35 kg. (Dit har hon ju en bit kvar om man säger så;-))
  Ha en fin o säker helg:)
  Kram Anna

  • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:48

   Det är samma med vår son:) men jag är stenhård.
   Hoppas att du haft en fin helg!
   Kram
   Rebecca

 • Reply C 22 november, 2013 at 16:01

  Hej Rebecca!
  Blev imponerad av denna broschyr:
  Vet du om jag kan få några till min mottagning hade varit supera att kunna dela ut
  Hälsningar
  Syster Rosa

  • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:46

   Hej Rosa! Jag har mejlat dem om detta. Visst är den bra?! Ha det fint! Kram
   Rebecca

  Leave a Reply