badrum, hus och renovering

badrum före och efter

När vi köpte vårt hus bestod det av två lägenheter. Huset var liksom delat på mitten, med entré på bägge sidor och två stora trappor upp till övervåningen. En på var sida. Under trappan fanns det också på bägge ställe toaletter.

badrum kopiahall1

Nu har vi flyttat vartenda vägg. Flyttat såsom i rivit ner varenda vägg och murat upp nya så att planlösningen skulle funka bättre för vår familj. I vår ensuite är toaletten ungefär kvar på samma ställe som förut, bara det att trappan är borta. Rummet är breddat och de tidigare trappfönstren (som ni skymtar uppe i trappan) är ersatta med en fönsterdörr.

badrum8

Kanske lite svårt att känna igen:) Fönstret är i varje fall kvar på samma ställe.  Allt vårt badrumsporslin kommer från Duravit och som ni ser lyckades vi få plats med ett badkar i det lilla rummet. Det var min högsta önskan, det och fönsterdörren. Om det är något jag inte klarar mig utan i ett badrum så är det faktiskt ett badkar. Mina härliga tofflor kommer från Pysselgumman och jag har slitit ut några sådana vid det här laget.

badrum9

badrum7

Duschvägg och handdukstorkar från INR, Hamamhanddukar från Reunion Home/Pysselgumman, förvaringslåda från Hubsch/Pysslegumman och Monstera från Blomsterlandet. 

badrum2

badrum11

De vita badrumsskåpen kommer från Ballingslöv och heter Bright, den vägghängda blandaren Box från Tapwell, lampa Diamond Light från Frama

badrum3

Färska blommor i badrummet är alltid rätt. Nejlikor är ett säkert kort då de har lång hållbarhet.

badrum4

De små krukorna hittade jag i vårt växthus här ute på tomten och självklart är det kaktusar i dem:) Den lilla figurinen signerad Kai Nielsen är ett arvegods från svärmor. Nya favoriten för händerna heter Dog Rose och kommer från Yard etc.

Och vet ni vad?? Nu plingade det just i min mobil och det var min gulliga kollega Malin som skickade över några bilder från senaste numret av Sköna Hem. Och vet ni vad?? Vårt förra hem är med där:)) Oj, sååå spännande det känns! Nu längtar jag än mer tills tidningen kommer i butik i morgon så jag kan införskaffa mig ett alldeles eget nummer.

sovrum

Kram så länge ❤️

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ekenäsliv 17 september, 2015 at 06:57

  Gah vilket snyggt badrum!!!
  Verkligen snyggt och stilrent!
  Vill med ha en vägghängd toa så man akn ha en sån nisch och blandare på väggen, urläckert!
  Å den lilla figuren med vindruvorna var ju bara sååå fin! Vart har du hittat den?
  Ha en fin torsdag!
  Här är vi hemma då lilla skatten är sjuk.. Men jag har nya sköna hem å nu har jag ju tid att sätta mig ner och bläddra, ska genast kolla in reportaget!
  Kram anna

  • Reply Rebecca 18 september, 2015 at 11:30

   Tack söta du! Ja, det känns faktiskt som att vi fick vårt drömbadrum till slut:) Den lilla figurinen är arvegods och kommer från min svärmor. Den är signerad Kai Nielsen. Hoppas den lilla skatten mår bra nu!
   Kram

 • Reply Ekenäsliv 17 september, 2015 at 21:36

  Vilket jättefint reportage!
  Bor ni i Karlskrona nu med?

  Va skönt att ni hittade tillbaka till varandra igen <3 Det hade jag gärna läst mer om.

  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  • Reply Rebecca 18 september, 2015 at 11:29

   Tack Anna! Nä, reportaget är gammalt. Vi bor i Ängelholm sen ungefär ett år tillbaka.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 • Reply En Slags Verklighet 18 september, 2015 at 19:04

  Wow! Verkligen supersnyggt! Tack för fin inspiration

 • Reply Lisa Kjellqvist 16 juli, 2017 at 23:13

  Hej! Fantastiskt fint badrum! Vill ha ditt golv? Kan du avslöja vad det heter och var ni köpte det? Stort tack! /Lisa

  • Reply Rebecca 18 juli, 2017 at 16:19

   Tack! Vårt golv är kalkstensgolv från Jura som vi är fantastiskt nöjda med. Vi köpte vårt golv via lokala hantverkare men det går att beställa från diverse butiker på nätet också.

  Leave a Reply