de där dagarna som kallas livet

Baka, baka liten kaka

Ända sedan jag var på Sjöholms bageri häromveckan så har jag varit så sugen på äppelkaka med crunch på toppen. Jag hittade idag ett recept från Roy Fares och skred till verket. Med min nyinköpta äppelskalare dessutom. Smidig grej den där och barnen har ätit äpplen som aldrig förr:) 
Kakan bestod av en hel del krångliga moment och det var sannerligen inte den enklaste jag har gjort. Botten var mördeg, sen mandelmassafyllning, kaneläpplen och slutligen havrecrunch på toppen.


Den blev god men nästa gång hoppar jag mördegen. Jag var egentligen ute efter mer kakkonsistens fast med crunch så nästa gång modifierar jag nog den lite och gör den så som jag tror blir bäst. Jag brukar annars göra en ”kakigare” variant så kanske blir det super om jag slår ihop dessa två recept, tar bort något och lägger till något annat.

Något helt annat, vem släckte lampan?? Nu är det ju mörkt tidigt igen och om två veckor ställer vi om till vintertid igen. Jag avskyr dessa omställningar, tycker det tar så långt tid för kroppen att ställa om. Min kompis Martina var här i fredags och vi käkade lite. Efter maten tände vi en brasa och satt där och snackade varpå vi efter en stund undrade vad klockan var. Det var beckmörkt ute och det kändes som att det var sent….19.00…. så sent var det. Helt ärligt! Känns lite sådär att inte ha något Gran Canaria eller annan solig plats att se fram emot. Jag hade mer än gärna tillbringat vintermånaderna i solen. Jag hade inte saknat den svenska ”vintern” ett dugg.

Här blir det tidig kväll! Jag har faktiskt varit duktig och sprungit både igår och idag, 6 och 8 kilometer så det tar sig. Från att ha sprungit så mycket som jag gjort så var det bara andra gången i år som jag sprang 8. Mycket till stor del beror ju det på mitt knä och min fot som skadades men nu känns det inget alls vilket är skönt. Det går verkligen inte att springa när man har ont.

Kram & härlig kväll!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply