familj, Inredning, spanien

baka, baka liten kladdkaka

Jodå, så här i arla morgonstund så har det bakats kladdkaka hemma hos oss. Faktiskt är det så att vi ÄNTLIGEN har fått tag i plåtar till vår ugn vilket gör det lite mindre omöjligt att baka än det var tidigare. Sen att köket inte fyller de funktioner som man är van vid får man bara försöka strunta i.

Sonen hade fått i läxa att baka muffins som han sedan ska ta med sig till skolan i morgon. Grymt bra läxa tycker läraren i mig. Förutom att barnen i tidig ålder lär sig att läsa instruktioner (jag har haft elever i både 8:an och 9:an som har haft problem med detta) så tränar de också måttenheter. Bra kombo tycker jag och något som fler grundskolelärare kan ta med sig! Dessutom får ju barnen något riktigt gott på köpet, både en god kaka och en känslan av att de har kunnat baka något på egen hand. Det enda sonen fick hjälp med var att hälla i smeten i formarna. Resten klarade han av själv galant!

Medan muffinsen stod i ugnen så gick resten av la famiglia ner till stranden. Det är som sommar idag också så vi kommer nog tillbringa större delen av dagen där istället för på Ventan. Vi spar den till en dag då vädret inte är lika fint. Nu ska jag gå ner jag också och se om jag kan få mig lite färg i ansiktet.

Kram så länge!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Vitae Stilo 26 januari, 2014 at 17:05

  Håller med dig, mycket bra läxa! Själv skall vi strax äta lite semlor som jag bakade i veckan.. mums!

  Å så härligt att ni har sommarväder, längtar verkligen efter sol och värme just nu.

  Kram
  Helen
  http://www.vitaestilo.se

 • Reply happyvardag 26 januari, 2014 at 18:53

  Så bra läxa. Gabriel älskar att baka och har gjort det själv under lång tid – bara hjälp med att hålla i formarna. Dock äter han ju tyvärr aldrig något han bakar. Grrr…hans lilla beniga kropp hade behövt det. Så glad för er skull att ni har så gott väder. Här har verkligen vintern invaderat oss. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/01/26/lonlost/

 • Reply Ninelin 26 januari, 2014 at 19:00

  Gott med kladdkaka 🙂

  Härligt med vädret. Avis, som vanligt 😉

  Kram N

 • Reply Hovdamen 26 januari, 2014 at 19:17

  Vad underbart det låter med sol o värme. Jag har faktiskt bokat en Floridaresa idag, jag står inte ut med kylan här hemma!

  Kram

 • Leave a Reply