badrum, hus och renovering, Inredning, vardagsrum

Bittersweet symphony

Här rullar det på väldigt snabbt just nu. Nästan så att jag vill ställa mig upp och dra i nödbromsen och skrika ”Hold!!”. I morse ställde vi därför in vår planerade resa till Spanien nästa vecka och sköt istället fram den två veckor. Det blir liksom för mycket.

Vi bor några dagar hemma hos mina föräldrar, under tiden som visningarna pågår. Det går liksom inte att leva i ett utställningsobjekt med tre barn. Och jag vill inte heller för den delen. Barnen tycker att det är supermysigt, lite som camping liksom och det tycker jag också. Sen vill jag inte behöva hålla på som vi gjorde inför visningarna en gång till. Sena nätter, tidiga morgnar och glömda luncher, usch och fy! Aldrig mer känns det faktiskt som för tillfället. Jag har känt mig helt upp och ner i ett par dagar och lika mycket som jag vill flytta till Spanien, lika lite vill jag tillåta någon annan att flytta in i MITT hus. Jobbig situation! Självvald men jobbig.

Som jag skrev tidigare så var det stort intresse för de två visningarna och cirka 30 familjer anmälda. Och i morse plingade det till i mobilen och vips, budgivningen hade redan satt igång. Redan innan den andra visningen.

När barnen hade begett sig till skolan begav jag mig till huset för att ta lite bilder. Ljuset var inte det bästa men det blev en del ok bilder.

I vårt vardagsrum har vi en Howardsoffa som jag är väldigt förtjust i. Mitt emot soffan står två Fogiafåtöljer, modell Lukas klädda i tyg från Designers guild. Kuddarna i soffan kommer från Mairo och Mimou. Lampan som skymtar i bakgrunden är arvegods. Lampskärmarna har jag sytt av Ikeas tyg Stockholm. Öronlappsfåtöljen som skymtas i loggian är ett loppisfynd som jag låtit klä om i tyg från Designers guild.

kuddar2

vardagsrum2

I det stora badrummet uppe så pyntade jag med en vacker ranunkel i sin ensamhet. Ibland kan till och med jag gå med på att ”Less is more”. Men bara ibland:) Den söta ljuslyktan i trä har svågern köpt med sig hem på en av sina resor i Afrika.
ranunkel

En likadan ljuslyktan pryder handfatet som är gjort av komposit. Träet mjukar upp den hårda stenen något.
tvål

Vårt badrum är ganska stort och i ena hörnet har vi en liten platsbyggd bänk som min pappa och av hans jobbarkompisar har gjort. De har stavlimmat ek och sen byggt den efter vår ritning. Pälskudden som ligger här är fejk och kommer från Rusta. Ett riktigt kap för 79:-. Den gamla korgen har hängt med ett tag och jag kommer inte ihåg om det var något som de förra ägarna lämnade kvar eller om den kommer från svärmor. När jag rensade i en av bodarna härute en gång så hängde där faktiskt en gammal string-hylla. Bara en sån sak:)

badrum

Min walk-in closet är jag extra stolt över. Jag har nämligen både åkt och handlat hyllorna med släp tillsammans med min kära vän M (Vi slet som djur, dessutom hade vi varsin dotter med oss) samt monterat ihop allt själv. Mannen trodde jag hade blivit lite tokig när jag satt uppe till långt in på småtimmarna med skruvdragaren. Mässingsstolen är arvegods som jag har klätt om dynan på och även den gamla rakspegeln är arvegods.

walkin

I en walk-in closet är det ju snyggt att displaya lite snygga pjux. Just dessa är inköpta i Italien och jag tycker de är superfina. Även de grå lådorna här kommer från Rusta.
skor

Nu ska jag också krypa ner och sova och ta nya tag. I morgon är det dags för hockey och ridskola. Mannen har återigen lämnat för jobb, fjärde helgen på raken, och även denna lördagskväll kommer han att spendera på Las Palmas. Medan jag är tillbaka i föräldrahemmet.

Sov så gott!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jess 15 februari, 2013 at 23:02

  Vackra bilder på ett vackert hem. Jag förstår din känsla med huset…Kommer du en efter dn 8/3? Kram

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com

  • Reply pilotfrun 16 februari, 2013 at 10:21

   Tack fina du!

 • Reply Happyvardag 16 februari, 2013 at 06:43

  Du har en fantastisk känsla för inredning, stil och finess – underbart vackert! Kan tro att folk blir förälskade i ert hem/hus. För din del måste du bara tänka att detta är här och detta är nu…..snart sitter du i värmen, slipper trixa med tjocka kläder på barn och dig själv. Livet tar en ny form. Minns det gamla med glädje, sörj det inte vännen! Kram Mia

  • Reply pilotfrun 16 februari, 2013 at 10:24

   Tack fina Mia! Men det är det som är så himla svårt. Jag vet inte vad det är med mig just nu. Jag hade helst bara velat ”beama” mig två månader framåt i tiden. Men så funkar det ju inte riktigt.
   Önskar dig en fin lördag!
   Stor kram
   Rebecca

 • Reply Hovdamen 17 februari, 2013 at 09:14

  Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på er flytt. Något sådant skulle jag gärna vilja göra och vi pratar om det ibland. Min man har också rätt så goda chanser att få bli utlandsplacerad om han vill. Problemet är väl vad jag ska göra.

  Kram

  • Reply pilotfrun 18 februari, 2013 at 07:27

   Ja, det ska bli himla mysigt och ett äventyr för familjen! Jag har ju turen att vara föräldraledig ett tag till.
   Kram

 • Reply mrs Sessan 17 februari, 2013 at 09:22

  Ord blir fattiga, du vet hur jag känner med dig… Tänk att vi är i exakt samma känslomässiga båt!!

  Jag hoppas så att huset är sålt nu, för din del. Så känner iaf jag. Vi har visning idag & nu vill jag bara sälja & slippa visa & gå vidare, börja deala med känslorna liksom.

  Men du, vet du vart ni flyttar än?

  Puss bästa hjärtat

 • Leave a Reply