hus och renovering

Blått eller grönt

Morgonstund har verkligen guld i mun. Bruno ligger fortfarande och snusar och K gick precis och lade sig då han nyss kom hem från en nattflight. De stora barnen sover hos kompisar och är på läger. Väldigt ovant måste jag faktiskt säga. Men så himla skönt det är att få den där lilla stunden med sin kaffekopp för sig själv. Jag har till och med hunnit med att beställa ett par gardiner till vårt vardagsrum. Vi har kvällssol mot det så på eftermiddagarna och kvällarna blir det både väldigt varmt och barnen kan inte se TV:n då de har solen rakt i ögonen. Vi har så högt till tak, nästan 3 meter så man blir lite begränsad när det kommer till gardiner om man inte vill låta sy upp men jag vill inte lägga en förmögenhet. Jag hittade ett par på Jotex med längd 3 m som jag hoppas kan bli bra. Förutom gardiner så blir det mycket trädgårdsinspiration och väggfärger som jag kollar. Bruno har nämligen flyttat tillbaka till sitt rum uppe och vips så har vi ett rum härnere som skulle kunna användas till TV-rum, vårt gamla kontor. Men då alla väggar i nästan hela huset är målade med vit kalkfärg så känner jag att det skulle vara kul med lite färg därinne. Jag är mest inne på blått men skulle kunna tänka mig någon snygg grön färg också. Lite kluven får jag väl erkänna.

Blått 3 Jotun kalk

Först så var jag helt inne på denna blå kalkfärg från Jotun men för oss som var tonåringar under 90-talet så är det likt de svampande väggarna som var så heta då och som man helst inte vill ha tillbaka. Själv tycker jag att gräsen är hårfin. Om man drar på kalkfärgen med små penseldrag så vips så blir det 90-tals vibbar. Så klart fint om man gillar det men själv har jag fortfarande kvar mitt gamla rum hos mina föräldrar med svampade blå väggar och jag är inte redo att walk down that road igen.

blått1_Jotun

Även denna färg är St Pauls blue från Jotun men inte i kalk utan i vanlig färg som inte skimrar i andra nyanser. Den går lite åt det gröna hållet och hade egentligen passat ypperligt här hemma.

Blått 2 Jotun Deco

Även denna färg kommer från Jotun och den heter Deco Blue. Den är mer grå än grön och känns väldigt dov och fin.

Blått 5 Stiffkey blue

Sen är det då favoriten, Stiffkey Bue från Farrow & Ball. Min kompis Alexandra köpte hem ett litet färgprov häromdagen och drog några penseldrag på sin blivande sovrumsvägg och vi blev som förtrollade båda två. Färgen är så vacker! Den är matt, blå och alldeles, alldeles underbar. Det enda jag sitter och funderar över är hur man ska gå tillväga för att mål över en kalkad vägg med ”vanlig” färg. Förmodligen med en primer eller liknande antar jag….

Ocean green sadolin

Sen tycker jag att denna Ocean Green (eller emerald green) är sagolik den med. Grönt är lite varmare än blått och det finns ett djup även i denna nyans. Vi har ju en del mässing här hemma och grönt och mässig är ju en vinnande kombo. Det är väl bara att bestämma sig antar jag

Nu hoppad just Rut upp i min famn och vill ha lite uppmärksamhet så jag antar att det är bäst att jag lägger ner datorn.

Kram på en stund ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marika 24 juli, 2017 at 21:15

    Hejsan! Underbar blogg du har – så mycket inspiration man får!
    Jag var själv i samma situation, valet och kvalet mellan blått och grönt! Vi ska måla om sovrummet och det är lite mörkare, djupare färger som gäller hemma hos oss. Därav tänkte jag tipsa dig om en färg som står för båda det gröna och blåa; Jotun Lady 5180 Oslo
    ( http://www.jotun.com/no/no/b2c/colour-inspiration/colours/interior/1100000080401791_Interior.aspx ) Helt underbar!

  • Leave a Reply