böcker

Bridget is back

Efter en fantastiskt fin avslutning på 2015 i goda vänners lag så börjar vi nu ladda för ett spännande 2016. 2015 var året då vi på riktigt landade i Sverige efter vårt utlandsäventyr, då en mycket kär farmor lämnade oss och då K fick bas i Oslo.  Jag brukar aldrig avlägga några nyårslöften eftersom jag inte är typen som kan hålla dem. Däremot så brukar jag vid varje årsskifte lova mig själv att  praktisera förnöjsamhet och ödmjukhet inför det jag har. Vara nöjd i det som är med andra ord, och inte längta fram tillbaka eller hit och dit. Helt enkelt leva i nuet och se till det man har. Periodvis svårare än vad det låter.

En rolig nyhet under 2016 är att det kommer en ny film om Bridget Jones. Jag är ett stort fan av Helen Fielding och också av Bridget Jones. Vet inte hur många gånger jag läst böckerna och sett filmerna. Älskar Bridget!! Boken och även filmerna släpptes när jag bodde i Dublin och jag såg dem på bio där. Loved it!  Att nu läsa Bridget igen 15 år senare är faktiskt en helt fantastisk känsla. Nu är Bridget mamma till hennes och Mr Darcys små barn Mable och Billy men har bevarat sin helt fantastiska karaktär fast nu i en värld som domineras av x-box, twitter och andra sociala medier. Häftigt!

bridget-Jones1

Nu läser jag den tredje boken om Bridget som heter Mad about the boy som kom ut redan 2013 men som jag totalt missade. Otroligt roligt att det dessutom kommer en ny Bridget film till hösten. Boken är skriven i samma anda som de andra böckerna och det är bis, units och fuckwits hit och dit. Men den här boken är rolig och sorglig på samma gång. Nu har jag bara hunnit dryga 100 sidor in i boken men har redan skrattat och gråtit vid ett flertal tillfällen.

Nu har min lille buse somnat på soffan bredvid mig och jag ska öppna upp boken igen och dra filten över mig och bara slappa. Inte för att vi har gjort många knop idag men en långpromenad och lite städfix har vi trots allt klämt in.

Jag önskar er en god fortsättning och önskar att ert 2016 blir precis så som ni önskar att det ska bli ❤️

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Cornelia 1 januari, 2016 at 18:02

  Ljuvligt, älskar också Bridget. Har inte kommit så många sidor in i boken som jag önskat. Har inte haft rätt känsla – men fantastiskt kul att det blir en film redan till hösten. Något att se fram emot.
  God fortsättning till dig och de dina. Kram

 • Reply Mallansvardag 1 januari, 2016 at 18:29

  Jag har också älskat Bridget sedan jag såg första filmen hon är verkligen en karaktär man bara inte kan tycka illa om sprallig, kärlekstörstande och lite galen (precis som jag när jag var ung 😉
  Mr Darcy var min favorit från första början och så fantastiskt det var när de äntligen fick varandra, ska bli spännande att se hur framtuden blev för dem.

  Kram Malin

 • Leave a Reply