hus och renovering, Inredning, vardagsrum

det är lätt man glömmer hur det såg ut innan

före

Detta söta boende köpte vi hösten 2013 när vi fortfarande bodde i Spanien. Vi föll pladask för husets charm båda två. Och med en renovering i bagaget visste vi väl mer eller mindre vad vi gav oss in på även om vi inte hade väntat oss att det skulle bli SÅ omfattande som det faktiskt blev. För vi har åter gjort det som vi aldrig mer skulle göra, nämligen bygga ett nytt hus i ett gammalt hus. Planlösningen med två lägenheter passade inte en familj med tre barn och vi anlitade en arkitekt som tillsammans med oss ritade om planlösningen totalt vilket resulterade i att varenda vägg revs ner och nya byggdes upp. Det rum som ni ser på bilden ovan var ”finrummet”, ett av två som låg i fil i den ena av lägenheten. Huset var så att säga delat på mitten med en lägenhet på var sida och såldes också då två kök.

öppen spis2

Här är samma vy fast lite vidare en bit in i renoveringen. Väggen sitter mellan de två fönster som ni ser på översta bilden. Fiskbensparketten gick tyvärr inte att slipa då den inte var tjock nog och istället valde vi att lägga in furubrädor som vi lutat av och såpar. Alla väggar på bottenvåningen putsades och har målats med hederlig, vanlig vit kalkfärg. Här har även den öppna spisen så sakteligen börjat ta form och jag kommer ihåg att när vi var i det här läget så kändes det som att vi aldrig skulle flytta in. Då hade huset renoverats non-stop i 8 mån. Men så klart att det väl färdigt! Och nu njuter jag extra mycket av att titta tillbaka och se vilket jäkla projekt vi har tagit oss an.

öppen spis

Såhär ser spisen ut nu, färdigputsad och klar. Vi tittade på en MASSA olika bilder på öppna spisar och visste exakt hur vi ville att den skulle se ut sedan ritade K den själv. Vi har satt in en insats för att hålla kvar värmen längre. Glasluckan går att öppna både utåt och uppåt så att det går att få den där äkta ”öppna spiskänslan”.

vardagsrum11

Och vardagsrummet ser ut så här. Eller på ett ungefär med tanke på att jag flyttar omkring sakerna titt som tätt:) Och sen har vi ju fått tillskott av en Karin-fåtölj på små fina hjul. Fönstret som syns till höger i bild är det som syns längst till vänster i bild på den översta bilden. Och ja, ALLT är möjligt men man får vara beredd på blod, svett och tårar längs vägen. Men att krypa upp i soffan, tända några ljus och bara vara en stund. Det är lisa för själen och då känner man att det faktiskt var värt allt besvär.

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nike - inredning, trender och studentliv 15 januari, 2016 at 12:05

    Wow, vilken förändring! Superfint 🙂

  • Reply ATT TITTA IN , FÖRE & EFTER – Annorlunda Underbara 16 januari, 2016 at 12:33

    […] kom jag över lite av bilderna från när vi köpte vårt hus. Och samtidigt såg jag att denna bloggerskan gjort detsamma i sitt hus och också visade före-efter […]

  • Leave a Reply