familj, hus och renovering, Inredning, uteliv

det kommer mera…..

Igår hade jag en fundering på om jag inte skulle döpa om bloggen till Meet the Peccis. Det var när vi satt i bilen på väg in till ett möte med banken klockan 10. När hela familjen sov till 9.40……. Det blir lite mycket att hålla i huvudet när man lever som vi gör. Kvinnan på banken skrattade dock när vi kom in och sa: ”God morgon, skön sovmorgon”? Det är ju semester….

Efter morgonkaffet i Finns stuga vid en sisådär klockan 11 så begav vi oss till huset igen. Och började med projekt gräsklippning. Det var typ det enda vi kunde göra när huset var fullt av snickare som fixade med fönster, dörrar, trappor etc.

Det behövdes kan jag säga. Vi hade nämligen en djungel på baksidan av vår tomt. En väldigt vacker sådan, men en vildvuxen djungel. Bara att plöja igenom gräsmattan tog några timmar. Under den här stunden så gick det nog upp för oss att huset inte är riktigt inflyttningsklart än. Förmodligen inte i augusti heller……

Så här ser det ut med de nya fönstren. Visst blir det skillnad när allt är vitt. Fönstren ser också ut som originalfönstren bara det att de är treglas, och således mycket enklare att putsa. (Som ni ser är det liiiite mer kvar att göra på ovanvåningen;)

Såhär blev terassdörren när den väl var på plats. Jag tycker att det blev otroligt fint och provade på att gå in och ut genom den flera gånger bara för att få en förnimmelse av känslan av att ha terassdörrar på toaletten som angränsar till vårt sovrum!

Vid sidan om entrén har vi satt in ett fönster för att få in mer ljusinsläpp i huset och även det kändes som ett bra val.

Nu är båda trappor på plats och numera har vi en trappa ner till källaren i vår entréhall. Förut låg den i anslutning till köket i en liten tillbyggnad som har vi beslutat oss för att ta bort då vi så småningom vill ha en punschveranda där.

Nu ska vi snart bege oss bort till huset igen. Är i valet och kvalet vad vi ska välja att göra med våra golv. Luta och såpa eller luta och använda osmos-vax som vi hade i förra huset.

Kram

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply annorlunda underbara 3 juli, 2014 at 08:48

  Ojoj..ja där var ju liiite kvar att göra. Men hoppas att byggarna kan trolla ;.-)
  Kram J

 • Reply Fnulan 3 juli, 2014 at 20:44

  Åh det är så roligt att hänga med dig på denna resan!! Hoppas att jag får komma och hälsa på sen på riktigt.
  Puss

 • Reply Sofia 5 juli, 2014 at 08:05

  Är så kul att följa ert projekt! Vi väntar med spänning på vår nya lägenhet som byggs och byggs men som ska stå klar för inlyft om bara någon månad. Hoppas vi 😉

 • Leave a Reply