Inredning

F.E.B.R.U.A.R.I

Februari månad går mot sitt slut och i morgon kliver vi in den första vårmånaden mars. Underbart! Fabriken kör sitt torsdagstema och jag hänger på. Denna gången var det februari moodboard. Spännande tyckte jag eftersom jag aldrig gjort en moodboard tidigare. Jag har varit bra sugen då måste jag erkänna men det har inte blivit av. Men nu, håll till godo premiär för moodboard à la Rebecca
piccolecoses moodboard februari

Februari är inte vilken månad som helst för mig. Det är min månad, månaden jag fyller år. Det är dessutom den månad som det börjar bli lite ljusare, som solen kommer på längre och längre besök, den månad då det inte längre är mörkt när jag kör barnen till skolan. Mitt februari den här månaden har som min moodboard ovan präglats av rosa, rotting, grafiska mönster, magnoliakvistar, goda sallader och marmorbrickan.

I februari kan man njuta av att ligga en stund extra i sängen när solens första strålar smeker fram längs sovrumsväggarna. Allra helst med nybäddad säng och sprängfullt med kuddar. Födelsedagsmånaden till ära fick jag nämligen en ny extra fin kudde från Mimou med världens finaste citat skrivet i rosa på. Jag plockade in några magnoliakvistar från vår gigantiska magnolia som härskar i trädgården. En kvist satte jag i vatten och kan ni tänka er, efter lite envishet så sprack knopparna upp i de allra vackraste av blommor (Tips på hur ni lyckas hittar ni lite längre ner). En annan kvist lät jag vara som den är, utan vatten, i en vacker gammal damejeanne (som jag lånat av en kär vän). Februari var också den månad då svärmors gamla rottingstol fick lämna sin karantän ute i trädgårdsboden och komma in i värmen i vår loggia. Som blev lite ommöblerad på kuppen. Jag blev också lite småförälskad i grafiska mönster och kände att det var den pusselbiten som saknades hemma hos oss. Nu är den också på plats. Och visst gör sig Iittalas underbara vita muggar alldeles utmärkt på mitt favoritloppisfynd marmorbrickan som står på den svarta graniten. När solen börjar kika fram blir jag mer och mer sugen på goda sallader och i februari har vi ätit många. Nu börjar också Åses salladsbroschyr, som hon gjort för Fontana, att komma ut i butikerna. Och kan ni tänka er att piccolecose fick vara med på ett hörn med ett av sina recept:) Himla roligt tycker jag!

Februari var också den månad som chefen tog kommando här hemma på allvar. Han firade 6 månader i februari och nu dansar vi efter hans söta lilla pipa. Vi sover när han vill, äter när han vill, leker när han vill…. Ja, ni vet, så där som det är att ha små underbaringar…

vacker-bruno

TIPS för att lyckas med dina kvistar!
Ta in en gren/kvist och ställ den i varmt vatten. Snitta om den efter några dagar. Var noga med att använda en vass sekatör så att snittet blir fint och snett. Lycka till!

/Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Happyvardag 28 februari, 2013 at 21:44

  Verkligen älskar bildcollaget – snyggt! Februari är ingen månad jag direkt gillar, men det har gått över förvänatn i år. Hoppas vi ses imorgon sötnos…..Kram Mia

  • Reply pilotfrun 1 mars, 2013 at 19:48

   Tack Mia! Jag är nybörjare men jag älskar att lära mig:)
   Kramen

 • Reply Stoffisen 1 mars, 2013 at 05:34

  Jag håller med föregående talare.
  Superfint collage!!

  Gid morgon <3

  • Reply pilotfrun 1 mars, 2013 at 19:49

   Tack! Vad glad jag blir!
   Kram

 • Reply Josefin -Happy Days- 1 mars, 2013 at 10:02

  Magnoliablommor är så vackert! Ja nu är det mars, skönt att gå mot ljusare tider och vår! Februari är min månad med 🙂 Grattis i efterskott!

  Happy Friday, kram!

  • Reply pilotfrun 1 mars, 2013 at 19:50

   Ja, jag älskar magnolia! Det är verkligen något visst. Och grattis i efterskott till dig med!
   Kram

 • Reply mrs Sessan 1 mars, 2013 at 19:49

  Vi gick igenom ett spännande februari båda två 🙂 Nu skriver vi mars & det är j bara så skönt, en månad närmare vår!!

  Ha en skön helg kära du

  Kram

  • Reply pilotfrun 1 mars, 2013 at 21:11

   Så underbart! Jag tror aldrig jag har längtat till våren så mycket som jag har längtat nu. Ja, februari var synnerligen en tid då det hände så extremt mycket. Hoppas att du har en fin kväll!
   Kram

  Leave a Reply