skönhet, utflyktsmål

Falkenberg dag 2- IVORY på SPA

Dagen efter Maricas och min fabulösa trerättersmiddag på Falkenberg Strandbad så ringde klockan tidigt då vi hade en inbokad tid för att prova på SPA. Att gå på SPA är något av det bästa jag vet och det finns inget sätt som får en att känna sig så avkopplad. SPA:t i Falkenberg skiljer sig från andra SPA:n så på det sätt att man bokar in sig och går en ”guidad” rundtur.

4v5a1897

4v5a1899

4v5a1925

Bara omklädningsrummet var i en klass för sig med vackra skåp, speglar och blandare.

 

4v5a1927

Vi tog på oss stora, tjocka morgonrockar och tofflor…..

4v5a1950

….slog oss ner i skinnfåtöljerna på The Retreat Club och blev serverade varsitt glas bubbel (alkoholfritt såklart)

4v5a1937

Därefter provade vi The Ivory som är en mix utav världens lyxigaste spa-traditioner. Vi började med våra fötter som fick sig ett fotbad med salt från Döda Havet samtidigt som vi använde en fothammare för att få fart på ciruklationen. Därefter var det ansiktets tur att få sig en uppfräschning och då la vi en ansiktsmask och satte oss i ångbastun för att den skulle verka till fullo. Efter ångbastun väntade isskrubb som både tar bort döda hudceller och gör gott för  blodkärlen. Efter kyla blev det värme igen i aromabastun som doftade gott.

spa1

Vi fick också prova på en klassisk turkisk hamambehandling där vi tvålade in  handdukar med rosentvål och tvagande oss lena och fina. Just att göra det här skummet som ni ser på bilden här ovan var väldigt häftigt. Efter Hamam var det ytterligare en bastu och då fick vi smeta in hela kroppen i lerinpackning. Avslutningsvis så la vi oss i eldrelaxen och drack te och knaprade nötter.

spa4

Helt galet så rena och uppiggade vi kände oss. Och som alltid så tar det mysiga slut och vi kände både Marica och jag att det optimala hade varit att stanna en natt till för att komma ner fullständigt i varv.

4v5a1940

Den här varma relaxpoolen med utsikt över Kattegatt och Skrea strand har man tillgång till hela tiden.

Sammantaget så hade vi en helt ljuvlig och avkopplande vistelse på Strandbaden och vi blev väldigt inspirerade av allt, såväl inredning som hälsoaspekter och vem får se var vi hamnar framöver;)

Kram & god natt ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Karin B 25 september, 2016 at 11:55

    Blev sugen på att åka dit snart!

  • Leave a Reply