hus och renovering, Inredning, sovrum

före och efterbild – vårt sovrum

Jag tänkte att det kunde kanske vara lite kul för er att se hur det såg ut här innan vi satte igång. Nu har ju vi rört om ordentligt i planlösningen och nästintill alla väggar är flyttade. Såhär såg det ut när vi först köpte huset och besökte den goa damen Ulla.

Och här där det tidigare var det ena av vardagsrummet har vi nu vårt sovrum. Mellan fönstren som ni ser på bilden har vi satt upp en vägg så det andra fönstret är i vårt nuvarande vardagsrum. Dörren till vänster i bild ledde ut till den tidigare hallen (med ytterdörr) och en toalett. Ytterdörren har vi satt igen och i den tidigare hallen ryms nu vår walk-in closet och vår ensuite (toa).

Bilden är tagen från en annan vinkel (från den dörr ungefär som ni ser på bilden ovan) då jag inte har något vidvinkelobjektiv och då det numera inte är så stort som det var tidigare. Men fönstret ni skymtar på bilden här är det detsamma som det som är längst in mot väggen på den övre bilden.

Och det är alltså mitt emellan dessa två fönster som det numera går en vägg för att skilja sovrummet från vardagsrummet. Även den vägg som syns på denna bild är borttagen och ersatt med en lite längre ner i rummet. Och det är där vi nu håller på som bäst med vårt arbetsrum.

Dessvärre gick det inte att behålla den ursprungliga fiskbensparketten därför att den inte var tjock nog att slipas en gång till. Men golvet som är i sovrummet är originalgolv och vi är väldigt nöjda med det. Jättevackert med plankgolv tycker vi både två!

Alla dörrar i huset har bytts ut mot nya dörrar snickrade enligt gammal modell. Får visa mer dörrar sedan och även bild på vår walk-in closet och toa.

Tack för alla kommentarer i mitt förra inlägg! Så kul när ni skriver några rader 
Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply junitjej 28 februari, 2015 at 07:11

  Så fint det blev!!

  • Reply rebecca 1 mars, 2015 at 22:13

   Tack snälla du!

 • Reply Tess 28 februari, 2015 at 07:32

  Detta var riktigt inspirerande!! Vi letar just nu själva hus och högst troligt blir det ett renoveringsobjekt. Väldigt inspirerande att tänka utanför boxen så som ni gjort. Love it!

  • Reply rebecca 1 mars, 2015 at 22:13

   Lycka till med husletandet! Och kom ihåg att ALLTID tänka outside the box när ni går på visningar. Vi har rivit ner varenda vägg i vårt hus:)……
   Kram

 • Reply Ljuva Magnolia 28 februari, 2015 at 08:32

  Herregud, är det samma rum! Väldigt kul att få se före och efter, en del bloggerskor är väääldigt snåla på den fronten, vill väl bara visa vackert antar jag.. oh det är ok för man bestämmer själv! Men jag uppskattar detta, så kul att du delar med dig 🙂

  Kram!
  Catta

  • Reply rebecca 1 mars, 2015 at 22:12

   Ja, jag gillar själv att se före-och efterbilder på rum så tyckte att det kunde vara kul att visa.
   Kramen!

 • Reply Helén 28 februari, 2015 at 17:34

  Ni är så himla duktiga och verkar jättegulliga! Tack för alla fina bilder från ert underbara hus som du visar.
  Kramkram

  • Reply rebecca 1 mars, 2015 at 22:12

   Tack snälla Helen! Vad glad jag blir att du tycker om dem!
   Kram

 • Reply Tess 1 mars, 2015 at 08:19

  Jag är så imponerad över det ni gjort att jag måste kommentera igen! Har ni fler före och efter-bilder från renoveringen? Jag är grymt inspirerad av detta! Kram

  • Reply rebecca 1 mars, 2015 at 22:11

   Jag har en del före-bilder. Måste bara knåpa ihop lite efterbilder också så blir det fler av denna typen av inlägg att vänta framöver. Vad kul att du gillar det!
   Kram

 • Reply Elin 30 november, 2017 at 20:09

  Hej minns du vad den rosa väggfärgen heter och vart du köpte den? Helt underbar färg verkligen!! Mvh Elin

  • Reply Rebecca 17 december, 2017 at 22:57

   Tapeten kommer från Bordstapeter:)

  Leave a Reply