Inredning

frågor och svar

Det dimper ibland ner frågor, både här på bloggen och i mejlboxen och jag tänkte att jag kunde svara på dem i ett inlägg.

Vad jobbar du med? /Vad har du för utbildning?
Jag har läst till lärare vid Växjö universitet och är utbildad svensklärare för de senare åren och engelsklärare för de senare åren, samt gymnasiet. Dock har jag alltid jobbat på högstadiet där jag undervisat elever mellan 13- 15 år i just ovanstående ämnen samt i IT/media. Jag har jobbat på en friskola (eller rättare sagt två olika) och alltid trivts otroligt bra med lärarjobbet. Att bli lärare var inte ett ”kall” för mig som det är för många andra utan det var något som växte fram då jag tillbringade några år utomlands i England och Irland. Detta kombinerat med mitt intresse för det svenska språket gjorde att det blev ett självklart val då jag flyttade hem till Sverige igen. Jag har också läst statskunskap, medie- och kommunikationsvetenskap samt fotografering/digital bildbehandling.

Kommer du att fortsätta att arbeta som lärare när ni flyttar tillbaka till Sverige?
När jag kommer tillbaka till Sverige kan jag så klart inte ha kvar min gamla tjänst i Blekinge eftersom vi flyttar till en ny stad så att min man får närmre till flygplatsen. Vad jag kommer att göra till en början är i nuläget oklart, men jag har mina planer som jag kommer att avslöja mer om sen. Huruvida jag kommer att fortsätta arbeta som lärare beror lite på. Jag tycker väldigt mycket om att undervisa men jag tycker om många andra saker också så min förhoppning är att kunna prova något annat.

Varför flyttade ni till Spanien?
Min man jobbade tidigare inom försvaret som pilot, men i samband med att vår minsting föddes så började han flyga civilt istället. Den första basen (alltså flygplast som han utgår från) för honom blev Malaga och då bestämde vi ganska snart att vi skulle följa med hela familjen annars hade vi knappt kunnat ses alls och så vill inte vi ha det. Vi har bott här mer eller mindre sedan maj förra året och vi trivs jättebra även om det finns saker som jag tycker är mycket bättre med Sverige.

Så när Magnolian stod i blom förra året då lämnade vi vårt älskade hus och begav oss ner till södra Spanien.

Till huset som ligger nära stranden, till solen, värmen och nya äventyr. (bilden är tagen i maj förra året)
(bilden är tagen i maj förra året och bebisungen kunde inte gå utan kröp bara och kunde sitta i vagnen till skillnad från nu:)
Många är ni som undrar hur det är att bo i Spanien. Tja, vad ska jag säga…..Standarden på husen är riktigt låg, utbudet av mat är mycket smalare än det är hemma och det är ISKALLT inomhus, lägg därtill fukt och mögel i många hus. Det som är positivt är att klimatet är HELT underbart, det är varmt, soligt och skönt, livet är väldigt enkelt och okomplicerat och människorna är varma och spontana. Sen för oss är det ju så klart en stor bonus att vi kan vara tillsammans väldigt mycket här.

Varför har ni valt att flytta till Ängelholm när ni kommer till Sverige?
Vi har spenderat mycket tid i Ängelholm, och min man kommer ifrån Båstad. Vi har många vänner i Ängelholm och Skåne så det känns jättebra att flytta dit. I oktober förra året så köpte vi ett 30-tals hus i just Ängelholm som vi föll pladask för och det är detta hus som ska renoveras totalt innan vi kan flytta in. Min man har dessutom vuxit upp i Båstad, gått gymnasiet i Ängeholm, och min svärmor bodde där tills hon tyvärr gick bort för några år sedan. Så det är inte direkt en helt ny stad vi flyttar till.

Nu är det ju också så att det är nästintill omöjligt för min man att pendla från Karlskrona där vi tidigare bodde med tanke på att det är tre timmar till Köpenhamn och Kastrup. Visst, det är en stor grej att flytta med hela familjen till en ny stad men på något sätt så känns det som att vi har varit inställda på detta ett tag. Sen tycker jag att det ska bli fantastiskt spännande att flytta dit och påbörja en ny fas i livet.

Har ni fler frågor så får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet här nedan så svarar jag på dem senare.

Ha en riktigt fin kväll!
Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Vickan 21 mars, 2014 at 15:29

  Hej!

  Är ganska ny läsare här men älskar dina inredningstips och så förvånad jag blev idag när jag inser att du har köpt hus i min kära hemstad Ängelholm. Jag fullkomligt älskar Ählm med närheten till havet, flyget, Malmö, Bjärehalvön, centrumet och folket. varmt välkommen hit!

  Och du, keep up the good work med bloggen 🙂

  Kram V

  • Reply Piccolecose 22 mars, 2014 at 17:09

   Men tack snälla för din kommentar! Jag blev jätteglad! Ja, men visst är det Ängelholm vi ska flytta till:) Det är verkligen en urmysig stad och vi gillar den skarpt. Min man kommer från Förslöv så vi har spenderat mycket tid där omkring.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Vickan 22 mars, 2014 at 22:32

  Förslöv?! Världen är liten, där är jag också uppvuxen, på Åkagårdens golfbana, gick i skolan i Förslöv och jobbar nu på Peab 🙂

 • Leave a Reply