gästbloggare

Gästbloggare på piccolecose i morgon

När jag skrev mitt inlägg ”Jakten på det perfekta” så fick jag en kommentar från Louise som för närvarande befinner sig i Korea och Seoul. Louise är en väninna till mig men också mamma till Julians dagiskompis Viggo. Tillsammans med familjen lämnade hon Sverige för Sydkorea då mannen fick en utlandstjänst där. Nu har de varit där i nästan 1 1/2 år.

I morgon så bloggar hon här på piccolecose om livet i Sydkorea.

Här är kommentaren som hon skrev på inlägget och som fick mig att vilja veta mera:
”Här i Sydkorea är skönhetsoperationer rena vardagen. Inget man pratar om men ca 85% av alla koreaner (män och kvinnor) har gjort någon form av ingrepp; ögon, näsa, byst, uträtande av hjulbenhet etc…Vanligast är dock hudbehandlingar eftersom man ska vara porslinsvit med persikohy – oavsett ålder. Om USA är landet där alla har en egen psykolog är Korea landet där alla har en egen plastikkirurg. Det känns inte så kul att gå i tunnelbanan med alla väggannonser på olika plastikingrepp..ughhh! Har jag någonsin funderat på detta har jag slutat nu!
Nä, jag har bestämt mig för att vara glad för skrattrynkor, fräknar och ärr -dem är alla minnen från livet jag levt, på gott och ont. Men, nog är det dags att börja ta hand om kroppen, den är inte alls lika förlåtande som förr!
Det perfekta livet försöker jag fortfarande hitta en bra distans till… Inte ens som ”hemmafru” har jag lyckats hålla rent och snyggt så det är ju bara att ge upp och sätta sig ner och skratta. Det är en lektion som mina härliga amerikanska grannar lärt mig!
Må så gott och ta det lugnt!/ Kram”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Happyvardag 5 december, 2012 at 19:25

    Kul idé vännen…..Då tittar jag in som vanligt då….Kram Mia

  • Leave a Reply