Inredning, vintage

Häng med till Delsingers Antik

I dag efter frukostbestyr och några maskiner tvätt så tog jag med den lille ungen och åkte och besökte vår gode vän Tommy i hans butik Delsinger Inredning & Antik som ligger här i Ängelholm.

Hans butik är som ett show room och där finns så otroligt mycket att titta på. Där är fullt av prylar från golv till tak, med en högst genomtänkt sammansättning av föremål och uppställda stilleben. Inte som på många andra ställen där sakerna fullkomligt trängs på varandra och det är svårt att se vad som finns.

Just nu hade han fullt av sådana här sk ”grisalampor” hemma. Jag tycker de är superläckra. Bara att blästra och fixa till. Själv har jag tingat några stycken, 200 pix styck, som hittat.

Och eftersom jag alltid går bananas på lampor så gjorde jag ju så klart det här också och blev helt förälskad i dessa små söta ”Charleston” lampor som tänds och släcks med det lilla snöret. Kan hända att de skulle kunna hänga i Albas rum??

En cykel att hänga i taket eller på väggen?

Snygga stegar och ännu fler lampor i industristil.

Gamla leksaker har han också Tommy. Och musikinstrument och en mängd med gamla, otroligt snygga slagbord som jag dessvärre inte lyckades fånga på bild.

Och medan jag sprang runt och fotade så passade han på att prissätta nya föremål och snygga till lite på borden. Den uppmärksamme ser också att det är på just detta bord som jag hade lagt mitt linsskydd:)

Tommys butik, som ligger ganska nära Brännborns i Ängelholm, har bara öppet på söndagar mellan 11-16 så det är ett perfekt helgutflyktsmål.

Vi drack kaffe och diskuterade inredning, trender, vad som är inne och ute just nu och sen lite shabby chic som vi hade delade meningar om:) Tommy hade nämligen fått in ett par gamla avflagnade fönsterluckor…….

En antikselfie med systemkameran måste man ju ta i antikbutik, eller vad säger ni?!

 

Tänkte förresten på det igår när jag skrev att vi hade en lugn morgon. För att inte överromantisera det där för mycket vilket jag tycker att det ofta är när man läser bloggar så vill jag bara säga att vår morgon var lugn i den bemärkelsen att vi inte hade någon tid att passa. Den började med diverse tjafs mellan ungarna, en nerbajsad blöja som ”någon” hoppade ut och skapade förståelig kaos med. Denne någon fortsatte sedan med att kasta klossar, roa sig med att slänga iväg redan färdigvikt tvätt, samt paja sin storebrors älskade legoskepp. Hepp. Men i morse var den liiiite lugnare, de fina äldre syskonen tog med sin bror och tittade en stund på bollibompa så att jag fick vila lite längre än till 7. Men som sagt, på tisdag åker jag till Stockholm på lite galej. Först blir det middag med bloggvännerna och dagen efter så ska jag på ett event. Det ser jag fram emot!

Sov så gott!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Catta 25 augusti, 2014 at 20:56

  Hej fina!
  Men waaaaa, vilken butik!! Jag smäller av och dör så mycket fint 🙂
  Haha, oj det var ju en.. ehum.. lugn morgon.. Jisses kära du, intensiva små liv ibland du, man har å så i så att säga.
  Idag välde Valentin ut en kanna vatten över bord och golv medans Inez gapar på toa att hon är FÄÄÄÄRDIG!! Och tar jag inte henne med en gång så torkar hon antingen sig själv (mindre bra) eller så traskar hon iväg bara..
  Så jag liksom hm, rädda golv eller torka liten bak? Vad väljer jag?, Bidde nr 2, så fick jag springa tillbaka sen och torka torka. Då stod Ebba med tassarna på bordet och smaskade i sig från barnens rester, puh..

  Kul med galej, det är du värd! Är det Enköpingseventet du ska på förresten? Jag kan tyvärr inte 🙁

  Kramisar Catta

 • Reply Helen 26 augusti, 2014 at 09:12

  Vilken spännande butik! Så mycket fint där finns! Får passa på att åka dit nån söndag eftersom jag ju bor i Skåne. Nya bilder på huset????
  Är ju nyfiken av mig 🙂

  • Reply rebecca 30 augusti, 2014 at 11:19

   Inga nya bilder ännu. K har varit i Spanien en massa och byggarna har haft lite semester så det har inte hänt särskilt mycket. Men snart så!
   Kram

 • Reply Vickan 26 augusti, 2014 at 09:35

  Nära Brännborns? Var?! Hur kan man ha missat den?!

  • Reply rebecca 29 augusti, 2014 at 17:41

   Ja, den ligger om man kör mot Munka Ljungby på höger sida. Man kör in mot gamla Matz sko och där är skyltat. Ja, du måste absolut besöka. Helmysigt!
   Kram

 • Reply Happy Birthday | rebecca 3 september, 2014 at 08:43

  […] kom också och firade med oss igår. Det var min vän Marianne med sina tre barn och vår vän Tommy med antikaffären som jag skrev om här på bloggen för ett tag […]

 • Reply Good Friday – Rebecca Pecci 3 april, 2015 at 19:59

  […] En underbar dag som har inneburit en hel del påskmys. Den började med besök av vännerna och deras nyfödda twins. Galet så små de är! Brunan fick känna sig som en ”stooo kille” när han höll lille William. Därefter skulle dotter på SPA-kalas och vi övriga skulle på påskmys i Antikaffären. […]

 • Leave a Reply