kök

Hej måndag och HÖSTLOV

Viken tur vi har som har höstlov i Sverige!! Det behövs verkligen under den lååånga höstterminen. Har ni några planer för denna veckan? De flesta kommuner brukar ju ha ett relativt späckat schema för dessa dagarna och det finns en hel del att välja mellan. Skönt att vakna upp denna morgon då man egentligen fick en extra timme. När jag vaknade vid 06.30 snåret kände jag mig förvånansvärt pigg. Hoppas att det håller i sig. Fast det gör det ju såklart inte…. Om några dagar är man totalt omställd så det är bara att njuta så länge det varar.

kök1

Jag fixade om lite på köksön i helgen och min vackra oljelampa Koholmen, från Karlskrona Lampfabrik fick återta sin plats. Tyckte att den blir bättre nu när lamporna över ön går i mässingstoner. För mycket och för lite skämmer allt, inte sant? Lamporna  som heter Rowan kommer från Ebb & Flow. Vi har storlek M på våra. Och glödlamporna köpte jag på Claes Ohlsson men de har som jag skrivit om tidigare bytt ut sitt lampsortiment och de nya lamporna var inte alls lika fina. Veckans tips får därför bli att Blomsterlandet säljer exakt likadana glödlampor som dessa med synlig koltråd för bara 99:-

kök2

Det var även på Blomsterlandet som jag plockade ihop min vackra bukett i rosa och grönt. Eucalyptus är en stor favorit och jag tycker verkligen att den dofta helt outstanding. Tycker det är mycket roligare att plocka ihop till en egen bukett än att köpa färdig. De hade också de söta smällbären i rosa också så det fick det bli några kvistar av. Blommor gör verkligen så mycket för känslan i ett rum. Jag försöker att krukväxter och blommor i alla rum. Tror att  alla mår bra av det.

Önskar er en riktigt härlig måndag i den strålande höstsolen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ljuva Magnolia 26 oktober, 2015 at 15:09

  Ni har så vackert kök så man smäller av och lamporna över ön blev ju SÅ himla fina där.

  Åh vad jag önskar att vi också hade haft höstlov men tyvärr har jag ingen semseter kvar.. men idag är det studiedag på föris så Josef har barnen hemma och så får han sova lite innan nattpasset när jag kommer hem lite efter 16. Sen är vi (jag och barnen) lediga alla torsdagar med så barnen går ”bara” tre dagar denna vecka.
  Önskar vi kunde vara lediga alla lov men för det behövs ju typ 15 veckors semester om man räknar sommar, höst, jul, sport -och påsklov..

  Vi får njuta av det lilla 🙂

  Kram och ha en go dag snygging!
  Catta

 • Reply Tessan 26 oktober, 2015 at 16:00

  Så grymt snyggt!!! Love love love it!!
  Och så befriande att du blandar mässing med silvertoner.. jag har gjort det här hemma men blev osäker när min lillasyster kom hit häromdagen och genast kommenterade att ”det inte går” (har en taklampa i mässing/ glas och fönsterlampor med silverfärgade lampfötter 🙂 Tack för fin inspiration!

 • Leave a Reply