Uncategorized

hur mycket är det värt…

att ha havet runt knuten? Och att dessutom ha havsutsikt från huset.

20130416-093510.jpg

Jag glömde såklart min kamera hemma så det fick bli några mobilbilder. Kände att jag behövde underlag för diskussion och för tankeverksamhet.

Ja, det är den stora frågan som vi avhandlar just nu. Mannen och jag i varsitt land. För det är inte helt enkelt att lämna sitt slott för en koja. En koja som dock har havsutsikt, pool och stor uteplats i sydväst. För separationsångesten har slagit till, de lux. Man vet ju vad man har men man vet inte vad man får. Klyschigt men sant! Jag har vant mig vid tjocka, vitputsade stenväggar, breda foder och snidade sekelskifteslister. En vacker vit kakelugn och en bred, och lång stentrappa upp till övervåningen. Här är havet också runt knuten fast det är inget man ser från huset. Här är det Skärgård, där borta är det öppet hav.

20130416-094047.jpg

Ja, det är inte ett solklart beslut, det ska gudarna veta! Nu ska jag snart packa ihop mig och lämna röran och flyttkartongerna för att äta lunch hemma hos en vän. Dessutom måste lite kläder och piratattiraljer inhandlas då barnen ska ha musikal med skolan i morgon.

Kram på er alla fina!
/Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply VÄLKOMMEN HEM! 16 april, 2013 at 15:25

  Oj, oj! Verkar vara mycket som händer i ditt liv nu och många viktiga beslut att ta.
  Bara så jag hänger med: ni ska flytta till Spanien OCH köpa hus i Skåne? Låter ju hur underbart som helst och för bra för att vara sant och jag har inte hunnit maila dig än och svara på alla dina frågor så jag ville bara kolla så jag inte fattat fel.
  Den där utsikten såg ju alldeles alldeles underbar ut! Skulle INTE tacka nej till den, men jag förstår ditt dilemma.
  Lovar att skriva till dig så fort jag är tillbaka!
  Kram kram! Judita

  • Reply pilotfrun 17 april, 2013 at 11:14

   Haha, ja det låter ju säkert heltokigt! Men visst är vi på väg att flytta till Spanien. Flyttlasset går om bara någon vecka:)) Men mitt i allt detta så dök det upp ett drömhus (eller, nja, drömläge) i Skåne dit vi har tänkt flytta efter Spanien då tanken är bas i Köpenhamn för K framöver. Ingen brådska! Tänkte bara att du var rätt person att fråga:)
   Kram Rebecca

 • Reply Åsa 17 april, 2013 at 07:56

  Åh, jag förstår dig så mcket..
  Kan kojan förändras, eller är det helt enkelt en annan stil på huset, en annan epok?
  Pool och hav låter magiskt, men huset måste ändå kännas rätt och att du kan se en potential i det. Gör du inte det, avstå..
  Det kommer andra objekt 🙂 det gjorde det för oss 🙂 Vi tittade på en större koja, men jag tjatade med mig mannen på ett annat hus, som visade sig vara vår slott 🙂
  Kramar Åsa

  • Reply pilotfrun 19 april, 2013 at 15:50

   En helt annan epok, tyvärr! Det ljuva sjuttitalet präglar hela boendet och det behövs en hel del renovering för att få det som vi vill ha det:( Men som du säger, det kommer att komma fler.
   Kram

 • Reply Ninnie 17 april, 2013 at 17:02

  Wow! Värt hur mycket som helst ju:) Lycka till!

 • Reply Cissi 18 april, 2013 at 13:16

  Det blir nog bra med en samlad familj..!
  Vi tog dock ett beslut (eller ett icke beslut..) för flera år sedan. Jag är den fasta punkten, i huset, i Sverige med barnen…piloten får pendla…
  Om någon av oss säger ”stopp, det här går inte”, så tar vi ett nytt beslut.
  Vi hade lagt ut huset för försäljning, hittat en ny bostad i nya landet när det bara blev tvärnit. Vi skulle inte flytta allihop just nu!
  Det är slitigt ibland men jag (och han) har inte ångrat oss en enda gång än…
  Men visst, en flytt hade vi fixat också..!
  Ni kommer få det toppen vad ni än väljer!

  • Reply pilotfrun 19 april, 2013 at 15:49

   Nej, man måste göra det som känns rätt ”just nu” och jag kan erkänna att förra hösten när mannen just bytt jobb så kändes en flytt väldigt avlägsen. Men efter att ha varit själv med tre barn, varav ett spädbarn, under större delen av hösten så kändes en flytt naturlig. Sen att jag är föräldraledig gör ju allting mycket enklare så klart. Jag var också inne på att bli den fasta punkten i Sverige men det kommer jag att bli så småningom när vi flyttar tillbaka.
   Kram

 • Reply Mia 26 april, 2013 at 08:17

  Är också pilotfru och hittade din blogg av en slump. Spännande med flytt utomlands 🙂
  Jag förstår precis vad du menar med att det ibland är svårt att räcka till när man är solo. Jag har levt så här i snart 11år. Pilotmaken borta på jobb och jag solo med barnen som nu har blivit tre till antalet. Men allt går! Fördelen känner jag är att min make är helt ledig ett tag efter jobb, och då tar han hand om allt praktiskt kring barnen, så som lämna o hämta, läxor och eventuellt vabbande och jag kan fokusera helt på mitt jobb.

  Lycka till med flytten!

  • Reply pilotfrun 26 april, 2013 at 19:34

   Vad kul att du hittade hit! Vi är ju några som är i samma situation:) Oj, 11 år är lång tid men jag förstår vad du menar med att han är ledig när han är ledig. Min man flög militärt innan och den stora skillnaden nu är att vi får så mycket tid tillsammans när han är ledig. Men, det är inte att sticka under stol med att det är tufft vissa dagar när man är själv. Fast som med allt annat så blir det vad man gör det till.
   Kram
   Rebecca

   • Reply Marie 26 april, 2013 at 19:54

    Det är lite lustigt det där, jag får ibland känslan av att det inte riktigt är ok att klaga över att det är tufft att vara ensam bara för att maken är ledig så pass mycket. Bara för att de är lediga, så tar ju inte det bort det tuffa och jobbiga när man är själv.
    Nå ja, det ska bli kul att få följa er resa med flytt o allt! Lycka till igen!
    /Marie

    • Reply pilotfrun 2 maj, 2013 at 04:15

     Nej, jag förstår precis vad du menar!!!! Och jag håller med! Men jag tycker att även om de är lediga mycket så är de ju ändå borta så himla, himla mycket. Och det är jag som är själv. Jag får också känslan från vissa att ”ni har ju valt det själva och då får du skylla dig själv”. Jag har vänner och bekanta som tycker det är jobbigt om deras respektive är borta två nätter, i månaden. Ja, nu är det nära. Och det är riktigt riktigt spännande!
     Kram

  Leave a Reply