Inredning, sovrum

inspirerande sovrum

Nu när mörkret faller på och vi spenderar mer och mer tid inuti så infaller också lusten att boa in sig i sovrummet. Jag trivs ypperligt  i vårt ljust rosa sovrum men känner samtidigt att jag skulle vilja ha det lite mer ombonat. Vi har fortfarande inte någon sänggavel och det har varit svårt att hitta en sängkappa som passar då vår säng är så himla hög.

 

 

Jag ramlade över några bilder och föll som en fura. De här har exakt den känsla av ombonat som jag vill ha i ett sovrum.

lovely linen

Den här bilden är från Lovely linen/Inreda.com och visst väl sänkappan heeelt ljuvlig. I 100% lin  och kommer från odlingar i Europa och förädlas helt enligt gamla traditioner för bästa kvalitet. Visst vill man väl bara dyka ner i detta hav av kuddar och täcken?

baldachin

Och sen vore det inte helt fel med en baldakin heller. En slags sänghimmel, men som inte är en sänghimmel utan bara ett stycke tyg som skulle kunna få vilket sovrum som helst att upphöjas till ett hämtat ur Tusen och en natt. Dock vet jag inte om K tycker att det är lika underskönt som jag gör.

Vårt HM home har också kommit med fantastiska linnesängkläder och faktum är att jag en gång beställde dubbelpåslakanet i grått, då vi bodde i Spanien. Men min far fick inte lov att hämta ut det trots att vi fotade både körkort och jag mejlade H&Ms kundservice åtskilliga gånger. Ja, så var det med den saken så påslakanet blev aldrig uthämtad och sedermera tillbakaskickat till H&M. Sen kom jag mig liksom inte för att beställa igen då den historien blev så negativt laddad. Men nu är jag bra sugen igen.

hm home

Och för er som inte har sett hur vårt sovrum ser ut i dagsläget så ser det ut såhär:

sovrum

sovrum rebecca pecci

Såpade furugolv som i övriga huset, en härligt hög (liiite väl hög dock…) säng utan sängkappa, alltid bäddad med vita sängkläder och pastellrosa väggar.

Kram och hoppas att ni har haft en bra tisdag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply happyvardag 20 oktober, 2015 at 20:55

  Aldrig provat lin i sängkläder men det ser onekerligen väldigt inbjudande ut. Älskar ditt sängbord och ljuset i sovrummet. Vårt är ju mer åt det marina hållet och lite mörkare helt klart. Funkar fint det med.
  Lycka till i jakten på såväl sänggavel som sängkappa…..Kramen
  http://happyvardag.se/2015/10/20/ombrysamhet-och-egenpafyllnad/

 • Reply Ljuva Magnolia 21 oktober, 2015 at 10:11

  Hallå snygging!
  Verkligen tråkigt att vi inte fick tillfälle att prata mer på eventet, men hey, det får bli next time 🙂
  Eller på gbg-varvet 😉
  Så jäkla kul att ha fått setts irl iaf. Vackra du, du har verkligen en härlig utstrålning.

  Älskar linnelakan och har de från H&M, supersköna. Sugen på lovely linen med men priset är en gnutta saftigare och jag blir lite snål..
  Sängkappan hade suttit som en smäck i ert vackra sovrum, om den når ner då vill säga.
  Kan du inte låta någon sy upp annars? Köp tyget du vill ha, ta mått och lämna in till sömmerska. Det är ju ingen superavancerad sömnad så det borde inte bli så dyrt.
  Jag köpte vår kappa från Ellos och den dänkte jag ner med vatten efter jag lagt på den på sängen, och drog i så den blev längre, funkade skitbra att få ca 5cm mer längd iaf. Vi har också lite för hög säng för ”standardkapporna”.

  Älskar ditt hem, superinspirerande!
  Kramis

 • Reply Camilla 21 oktober, 2015 at 11:37

  Snyygt och gillar också den stilen 🙂
  Jätte fint hem du har!!
  Hälsningar
  Camilla

 • Reply Annelii 23 oktober, 2015 at 21:47

  Hej Rebecca,

  Om du har problem med att hitta det du vill ha kan du kontakta en sömmerska t ex mig. Jag syr upp på beställning.

  Hälsningar Annelii

 • Leave a Reply