allt som är vackert, de där dagarna som kallas livet, Inredning, livet i familjen

Jakten på det perfekta

Jag är här…….men jag har inte fullt lika mycket energi just nu som jag brukar ha. De två senaste kvällarna efter att jag lagt barnen har jag känt mig som överkörd av en ångvält. Hoppas verkligen att det är på övergående snart. Det är nästan att jag skulle kunna överväga en flytt till Malaga (fast bara nästan Kristian, nästan).
De där timmarna när barnen har somnat är liksom de enda man får får sig själv. Tja, eller så där halvt som halvt. I går kväll somnade nämligen inte Bruno förrän runt 22. Han fick sin första vaccination i går och det var så hemskt! Den lilla glada ungen som nästan aldrig gråter var helt ifrån sig. Och det var inte bara en spruta, utan två. En i varje lår. Fy sjutton! Jag vet precis hur det känns, efter mitt kejsarsnitt fick jag ta sprutor i låret varje dag i sju dagar. Min snälla pappa åkte dock och köpte alvedon så att jag kunde ge honom inför kvällen. Tack pappsen! (jag vet ju att du smygläser lite:))) Det var länge sedan jag hade alvedon i mini-format hemma och att ge en tre månaders flytande är näst intill omöjligt.

Här hemma ligger prylar överallt. Hur går det till egentligen?? Jag tycker inte att jag gör annat än plockar!!!! Det är tidningar, strympor, pyjamasar, body lotion, pet shops, lego you name it. Svårt att hitta ett system för att alltid hålla i ordning. Eller är det väl bara så att man får acceptera att det inte går att ha de kliniskt och perfekt hemma HELA tiden när man har småbarn. Förresten, var det någon annan som såg ”Jakten på det perfekta livet” i går? Intressant program tycker jag, för hon har ju så rätt, Hanna Hellquist. Det ska liksom vara perfekt på alla plan, i hemmet, utseendemässigt, föräldraskapet m.m. Just i går handlade det om skönhetsoperationer och hur långt olika människor är beredda att gå i jakten på det som dom anser är perfekt. Vad tycker ni om detta? Skulle ni kunna tänka er att göra en skönhetsoperation? Själv så är jag av den åsikten att andra får lov att göra precis vad de vill. Jag lägger inget värde i om en person sysslar med skönhetsingrepp eller inte och jag dömer inte. Dock tycker jag att det viktigaste är att man gör detta för att man själv ska må bra. Inte att man gör det för att man ska bli omtyckt eller uppskattad av någon annan. Själv har inte kommit till den punkt där jag känner att jag vill eller behöver förändra något för att jag ska må bra eller känna mig fin. Än så länge tycker jag att jag duger som jag är men vem vet hur jag resonerar om tjugo år??? Kanske tio?

Det enda jag nojjar mig lite över för tillfället är mina ringar/påsar under ögonen så om det är någon som har några tips så tar jag tacksamt emot!!!!! Jag har just beställt krämen Clarins eye contour gel. Lite torsk kanske, de flesta ögonkrämer är väl bara båg, men hjälper det så hjälper det:)

Haha, fick just ett sms från polisen. Fick nästan panik!!! Skrev ju om min otur förra veckan. Tack och lov var det bara en upplysning om att minstingens pass hade kommit. Gudskelov!

En sak som gör mig glad just nu är min vackra orkidé som på en omblomning har kommit med inte mindre än tre stänglar. Är det inte helt fantastiskt??? Jag har tidigare skrivit om min passion för dessa blommor och också hur jag (miss)sköter dem;)


Den perfekta orkidén hehe:))

Visst är det väl ändå så att vackra saker gör en glad? I alla fall är det så för mig. En sak som inte är riktigt lika vacker är tvätthögen däruppe, men den måste tas tag i oavsett så….Önskar er alla som läser en riktigt fin dag! Och jag måste bara säga att jag blir så glad för era kommentarer. Jag uppskattar det verkligen! Kram på er

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mrs G 22 november, 2012 at 17:13

  Vilken fin och trevlig blogg du har!

  Har själv samma ”fenomen” just nu med mina orchideer hemma
  De bara blommar och blommar igen.
  Löpband är jag också riktigt sugen på, men det måste vara ett riktigt stabilt ett och ja de tar plats och kostar en slant.

  Kram Mrs G

  • Reply pilotfrun 23 november, 2012 at 10:45

   Visst är det märkligt?!! Vet många som kämpar så in i för att få sina att blomma om:) tror det handlar mycket om känsla, atmosfär och ljus. Kram

 • Reply Happyvardag 22 november, 2012 at 19:12

  Usch ja du…..Minns när jag satt i soffan och mest ammade Gabriel och såg allt liksom växa runt mig. Fick panik. Men med växand ebarn ändras kaoset och nu börjar det ordna upp sig i Happyvardag. En dag i taget darling…..
  Kram Mia

  • Reply pilotfrun 23 november, 2012 at 10:47

   Jag vet Mia:) en dag i taget… men vissa dagar sitter man verkligen bara där man sitter. Men jag njuter så av underverket. Det är ju inte särskilt ofta annars som man tillåter sig att sitta:)

 • Reply mariette 23 november, 2012 at 09:23

  Var sak har sin tid och jakten på det perfekta (städat hus, kropp utöver det vanliga , osv …)är så överdriven när man tänker den enkla tanken att du har det vackraste i famnen ,ditt barn, som bara vill ha dig och din närhet precis som du är under dygnets alla timmar.
  Närhet och trygghet när det är som bäst med en bebis / barn i famnen 🙂
  Ha en skön fredag. Kram

  • Reply pilotfrun 23 november, 2012 at 10:49

   Åhh Mariette, du har så rätt så rätt!!! Det är verkligen det vackraste som finns och jag tackar min lyckliga stjärna för att just jag fick möjlighet att uppleva detta en gång till! Ha en skön fredag du också! Kram

 • Reply Louise 25 november, 2012 at 00:44

  Här i Sydkorea är skönhetsoperationer rena vardagen. Inget man pratar om men ca 85% av alla koreaner (män och kvinnor) har gjort någon form av ingrepp; ögon, näsa, byst, uträtande av hjulbenhet etc…Vanligast är dock hudbehandlingar eftersom man ska vara porslinsvit med persikohy – oavsett ålder. Om USA är landet där alla har en egen psykolog är Korea landet där alla har en egen plastikkirurg. Det känns inte så kul att gå i tunnelbanan med alla väggannonser på olika plastikingrepp..ughhh! Har jag någonsin funderat på detta har jag slutat nu!
  Nä, jag har bestämt mig för att vara glad för skrattrynkor, fräknar och ärr -dem är alla minnen från livet jag levt, på gott och ont. Men, nog är det dags att börja ta hand om kroppen, den är inte alls lika förlåtande som förr!
  Det perfekta livet försöker jag fortfarande hitta en bra distans till… Inte ens som ”hemmafru” har jag lyckats hålla rent och snyggt så det är ju bara att ge upp och sätta sig ner och skratta. Det är en lektion som mina härliga amerikanska grannar lärt mig!
  Må så gott och ta det lugnt!/ Kram

 • Reply Annorlunda Underbara 27 november, 2012 at 14:10

  Malaga är inte fel :-))

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  hemmafru i Spanien

 • Reply Gästbloggare på pilotfrun i morgon | Pilotfrun 5 december, 2012 at 08:25

  […] jag skrev mitt inlägg “Jakten på det perfekta” så fick jag en kommentar från Louise som för närvarande befinner sig i Korea och Seoul. Louise […]

 • Leave a Reply