familj, hus och renovering, Inredning

kalkning, fransar och besök från Malmö

Ja, det är blandad kompott här vill jag lova. Förutom det ovan nämnda så är dottern tyvärr sjuk i feber och jag får vara mamma och pappa samtidigt då mannen tillbringar så många timmar som möjligt i vårt framtida hem.

Igår fick vi besök av min kompis Jenny som bor i Malmö och hennes två killar Hugo och Oscar. Supermysigt att cactcha upp och snacka över ett glas vin (och kaffe och vatten – vin bara efter att barnen hade somnat:) Jenny är också Blekingetös som jag, men är Skåning sedan ett par år tillbaka.

Till huset åker jag ett par vändor varje dag. Det kliar i fingrarna på mig och hade jag fått bestämma så hade jag varit där hela tiden. Detta är lite nackdelen med att inte bo i huset.   Vi har ju gjort den här vändan innan, lägenheter då också men då bodde vi i den ena medan vi började renovera och bodde på en våning i taget innan hela huset blev klart. Då gick det liksom att gå och hjälpa till när barnen hade somnat eller bara hålla Kristian sällskap en stund men nu när vi är på håll är det inte lika enkelt. Det är ju inte en lekplats för barn med allt skräp som finns där. Julian var dock där idag och ”jobbade” i över en timme med att stapla tegelstenar.

Nu på kvällskvisten var Bruno och jag i huset en stund. Vi hade med oss dricka och choklad till Kristian som i skrivande stund ännu inte kommit tillbaka.

Ser ni så vitt och fint det har blivit! Och kalkstenen är lagd framför kaminen. Vi har putsat alla väggar på bottenvåningen så vi kör på gammalt hederligt kalk. Sånt där kritvitt ni vet! En härlig känsla när man jobbar med det. En färg som har använts i en massa herrans år och som luktar så speciellt och som målas på med en stor borste.

Fast först måste putsen sprayas med vatten så att putsen är ordentligt fuktig. Ullas gamla sprayflaska som vi fann i källaren kom väl till användning.

Jag har förresten fått många kommentarer om vårt golv både här på bloggen och på mejl. Golvet är nya träplankor som vi har beställt från Polen. Vi har fått hjälp av vår ”byggledare” med att beställa dessa. Detsamma gäller innerdörrar och fönster, det är Darius som har haft kontakt med en polsk finsnickare som han har anlitat till en hel del jobb tidigare.

I morgon väntar besök på fritids, eventuellt en sväng ut till mitt nya jobb (som är på en skola i Båstadtrakten)  och på kvällen middag på mysigaste restaurangen i trakten med goda vänner.

Ha det bäst och njut av denna vecka som verkar vara den sista semesterveckan för många!

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Adela 8 augusti, 2014 at 00:36

  Men SÅÅ fint ni får i huset och det är så roligt att få hänga med!
  Inte mycket som lockar så mycket som husrenoveringar och se olika lösningar;) Jobba på men glöm inte vila ibland;)

  Kramar
  Adela

 • Reply Anna 8 augusti, 2014 at 06:55

  Kikar in varje dag o hoppas på nya bilder- huset blir verkligen superfint och jag tror det får bli copy paste på det mesta (putsade väggar har vi tyvärr inte dock) – har oxå polska snickare på lut- vad skulle du säga att prisskillnaden är på fönster dörrar etc m att beställa fr Polen? Undrar också vilken kalksten det är ni har köpt? Blir det trägolv i köket? Tack för svar om du hinner 🙂

  • Reply rebecca 8 augusti, 2014 at 20:02

   Hej! Alltid kul att kunna inspirera:) Det skiljde otroligt mycket för oss både vad gäller golv, men också framförallt fönster och dörrar. Det är en finsnickare i Polen som gjort dem. Kalkstenen som vi har lagt heter Jura, och den är tysk. I köket har vi lagt trägolv vilket vi hoppas kommer att bli bra.

 • Reply Hovdamen 17 augusti, 2014 at 07:51

  Det ser spännande ut med husrenovering. Kul att få vara med o se det växa fram. Nu blir jag ju lite nyfiken också på vilken skola du ska jobba i eftersom jag bori Båstad. I o för sig har jag ju inga barn i skolan längre men ändå.

  Kram

 • Leave a Reply