belysning, hus och renovering, Inredning, sovrum

kaniner i sovrummet

lila sovrum

Detta är en av bilderna från vårt hus som ligger ute på Hemnet just nu. Det är en bild från vårt sovrum. Jag är mycket nöjd med de bilder som fotografen tog och tyckte att han var mycket skicklig. Dessutom kom han med en massa tips till mig som ivrigt följde med honom runt huset (med bebisen på armen). Nu i denna pastellhysteri så är våra tapeter i sovrummet väldigt trendiga men när vi valde dem för sju år sedan så var de inte för att de var inne, utan för att jag tyckte om den sobra, svala, lila färgen på dem. De är väldigt behagliga att vila blicken på. De gör sig väldigt fint i detta rum med mycket ljus, då det är ljusinsläpp från två håll. Jag har också valt att ha mässingslampor i sovrummet därför att jag tycker att just lila och mässing gör sig väldigt fint tillsammans. På bilden skymtar man också den ljuvliga kaninlampan från Heico som är Brunos men som jag har till låns på mitt nattduksbord tills dess att han får eget rum. Den är både dekorativ och den ger ifrån sig ett mycket behagligt sken. Sen är det himla mysigt med en liten kanin i sovrummet:)

På tal om nattduksbord så läste jag ett intressant inlägg på en av mina favvisbloggar för tillfället Simplicity. Det handlade om vikten av att ha rätt nattduksbord, enligt Feng shui, och vad man skulle tänka på när man inredde med just nattduksbord. Om man har ett nattduksbord som är högre än sängen kan det rikta vassa kanter mot dig när du ligger i den. Detta kan i många fall upplevas som störande. Lite lustigt kände jag när jag läste detta för vi hade tidigare höga, bruna nattduksbord med vassa kanter och jag tyckte aldrig riktigt om dem. Jag visste inte varför men det var någonting som jag kände inte var behagligt med dem. Förra våren gjorde jag dock en ”raid” i vårt sovrum och sålde både vår sängram och våra nattduksbord. Nya nattduksbord fick bli de runda Componibili från Kartell som skymtas lite under kaninen på bilden. Och att ha just runda nattduksbord är enligt Jannice, på Simplicity, ett sätt att komma runt det här med nattduskbordens störande. Ett annat sätt kan vara att kapa benen lite på dem så att kanten inte kommer i höjd med huvudet när man sover.

Mina Componibili hittade jag på Rum21.se som jag tycker är en av de bättre nätbutikerna då de har störst utbud, bästa priserna och snabbast leveranstider. När jag surfar in där så är det livsfarligt! Ett litet tips:) Men håll i plånboken för visst är det lite för enkelt att ”klicka hem” saker!
componibili

En annan sak som kan vara bra att tänka på när det gäller att inreda sovrum enligt Feng Shui, det är hur man placerar speglar. En rätt placerad spegel kan nämligen föra med sig stort välbehag för ägaren medan en felplacerad spegel kan skapa obalans och förtret i ett rum. I sovrummet är det viktigt att den placeras där den inte speglar eller eller reflekterar sängen eller den som ligger i den. Anledningen är att speglar är så fulla av kraftfull energi som inte är bra att sova i. Speglar i sovrummet kan också leda till konflikter mellan par. Särskiltom spegeln är placerad så att den delar sängen mitt emot. Detta kan ju vara värt att tänka på!

När jag var barn så hade mina föräldrar en spegel mittemot sängen i sitt sovrum och jag kommer ihåg aatt jag tyckte att det var obehagligt och jag vågade aldrig titta i den när jag låg i deras säng och det var mörkt. I dag har jag en spegel i mitt sovrum men jag har varit väldigt noga med att den inte speglar sängen överhuvudtaget.

Sängbord köpte jag nya men någon sängram blev det inte. Jag har i cirka fyra år planerat att tillverka min egen sänggavel med en mdf-skiva, vadd och tyg men har inte kommit dit ännu. Förhoppningsvis gör jag det snart. Det gäller bara att hitta tiden. Vilket för tillfället inte är det enklaste när jag är själv så mycket. Denna helgen har gått i kontrasternas melodi. Mannen har varit på flight till Las Palmas och Teneriffa och jag har återigen varit själv med tre barn. Han skickade dock några bilder så att jag fick njuta lite här hemifrån. Helgen fick en mysig avslutning då Bruno började på babysim idag. I morgon kommer mannen hem och jag får lite välbehövlig avlastning.
Önskar er en skön kväll och avslutning på helgen!

(källor: Simplicity och Feng Shui för svenska hem)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply maria at inredningsvis 6 februari, 2013 at 20:22

  Skön blogg du har:) och jag följer nu.

  Om du gillar inredning så kan du kolla in min blogg:)

  ha en fin dag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:47

   Tack så mycket! Vad roligt! Ja, jag älskar inredning så jag ska absolut kika in hos dig.
   Kram

  Leave a Reply