hus och renovering, Inredning, kök

kökshylla

Förra veckan visade jag ju hur K höll på att fästa en ”skenan” i smide. Vi har nämligen låtit tillverka några hyllor till köket, i samma ljusa gröna nyans som resten av köket. En smed har tillverkat ”skenan” snickaren har fått göra hyllplanen och målaren som sprutmålade köket har även sprutmålat hyllplanen. Allt behöver man ju inte köpa. Det är kul att göra saker själv också:)

Det knöt liksom ihop köket på ett så bra sätt, samtidigt som det blir mer plats till att ställa saker då vi inte har några överskåp.

Detta lilla underlägg har jag suktat efter ett bra tag. Jag tycker så mycket om texten, som inte är skriven av Estrid Ericsson utan av poeten Helen Taylor. Och i väntan på ett litet ekollon så får några snödroppar pryda ollonvasen.

Blandaren kommer från Tapwell, diskhon från Franke och marmorskivorna är från Helsingborgssten. Köket är som jag nämnt tidigare ett sprutmålat IKEA-kök (på tal om färgdiskussionen som är så aktuell)  som vi har platsbyggt själva med hjälp av mdf-skivor och handtagen kommer från Stilbeslag. På bilden ser ni också en fiffig lösning för diskmedlet. Det är en tvål från Gunry som jag, efter att ha använt upp innehållet, fyllt med diskmedel. Perfekt för att slippa de där tråkiga och otympliga diskmedelsflaskorna. Till knappt någon kostnad alls dessutom.

Och ja, vi är supernöjda med vårt kök. Jag känner verkligen att vi har fått vårt drömkök!!! Det är stort, rymligt, ljust och massvis med förvaring. Nu har jag dessutom beställt ett nytt objektiv så att ni kan få se lite mer miljöbilder framöver och även lite före-och efterbilder.

Nu dags att hämta barnen på skolan. Får hoppas att eftermiddagen blir lite lugnare än morgonen då en vaknade med näsblod, den andra på lite sämre morgonhumör och den tredje med en stukad fot som visade sig vara ett skadat ledband. Detta efterföljt av en tur till skolsyster och tandläkaren. Vissa dagar är helt klart mer händelserika än andra……

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Catta 4 mars, 2015 at 14:22

  Så det var en hylla =)) Så himla fint blev det, ja erat kök är nog mina drömmars drömmars kök, smärtsamt vackert!
  Du/ni har verkligen känsla för stil.
  Jag går och hoppas på ett större hus till att börja med, som vi på riktigt kan sätta vår egen prägel på, vi har ju mest småfixat med vårt som du vet.
  Vänner till oss har precis köpt en jättekåk som de renoverar i samma stil som ni, ska bli så galet roligt att få följa 🙂

  Stor styrkekram till dig supermom, du är grym som kämpar så med fix i nytt hus, tre barn jobb och allt. Heja dig!
  Catta

 • Reply Ekenäsliv 4 mars, 2015 at 16:05

  Verkligen så snyggt kök! Så skönt att känna sig nöjd och att det blir som man tänkt sig:)
  Den där vattenkannan du visade häromdagen, har nu fått sig ett hem här med;-)
  Men du… Vilken morgon.. Tror jag hade tuppat av.
  Men man gör ju det man måste som jag brukade säga när folk undrade hur jag orkade (när jag var sjuk och själv)
  Lova att du är rädd om dig själv med<3
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

 • Reply annorlunda underbara 4 mars, 2015 at 18:16

  Åh så fint, jag måste ju hinna med ett besök i sommar. Vi får höras om datum;-)
  Kram fina <3

 • Reply Tess 5 mars, 2015 at 16:20

  Toksnyggt!!!

 • Reply Sara 6 mars, 2015 at 09:21

  Vart har du köpt den fina lampan i köket ?? 🙂

  • Reply rebecca 6 mars, 2015 at 21:01

   De heter Diamond lights och jag köpte mina på rum 21.

 • Reply Anna 6 mars, 2015 at 11:09

  Hej hej! Superfint kök! Vilka kökshandtag och vilka mått är det från Stilbeslag.

  • Reply rebecca 6 mars, 2015 at 21:08

   Tack snälla

  • Reply rebecca 6 mars, 2015 at 21:52

   Handtagen heter Bruno, färgen är chokladbrun och CC måttet är 128.

 • Reply Joanna 31 juli, 2015 at 18:01

  Hej! Vilket otroligt fint kök ni har! Vi håller på med att snart renovera kök och vill gärna också ha vita luckor och marmorskiva men vem jag än pratar med säger de att man inte ska ta marmor då den blir ful och fläckig hur lätt som helst. Men å andra sidan ser man ofta marmor i barer och kafeer där de säkert slits 100 ggr mer än i ett vanligt kök. Är ni nöjda med marmorn? Har ni behövt vara superförsiktiga när ni lagar mat osv? Tacksam för dina kommentarer. Med vänlig hälsning, joanna

  • Reply Rebecca 2 augusti, 2015 at 17:04

   Hej Joanna! Vi är jättenöjda med vår marmor. Marmor är ett naturmaterial och därmed såklart mer känsligt än andra framställda material. Den blir lite fläckig men ful skulle jag inte vilja säga. Vi behandlar vår skiva med stentvål så att den ska bli mer resistent mot fläckar osv. Vi är absolut inte jätteförsiktiga när vi lagar mat, dock är citron ett stort no no. Vi tycker om naturmaterial och det faktum att det syns på dem att man lever med dem är ju bara fint. Men som sagt, allt är en smaksak och mycket beroende på hur man vill ha det. Lycka till med ert val och hoppas att ni blir nöjda med det ni bestämmer er för.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Anna 20 augusti, 2015 at 14:19

  Hej! Har ni endast använt stentvål från början eller impregnerat med ngt annat?? Vilken tvål använder ni? Vår leverantör rekommenderar polish men vi vill inte använda ngt kemiskt preparat! Superfint kök, inte helt olikt vårt faktiskt😊

 • Leave a Reply