recept

la pizza perfetta

Här har det njutits pizza i helgen vilket den ödmjuka rubriken förtäljer om:) Men det är så sant som det är sagt, att den bästa pizzan den gör man själv. Jag har då ännu inte ätit någon pizza ute, vare sig i Italien eller Sverige som klår min och makens hemmagjorda. Det ställe som har kommit närmst är Oscarsgården i Mjöhult, varifrån jag har hämtat inspiration till min favoritpizza.

pizza-salame

Mannens pizza med hemgjord tomatsås, mozzarella, salame milano, ruccola, lite ringlad olivolja och några flingor havssalt.

I Italien äter man inte kladdiga, feta pizzor med ost som ligger och svettas på degen. Där är pizzorna fräscha och serveras med ruccola på toppen. Tack vare våra goda vänner familjen Lazzari så har vi också kommit över ett fantastiskt gott recept på pizzadeg. Eftersom jag äter modifierad/moderate low-carb så gjorde jag min pizzadeg av en blissmix, nämligen tortilla/pizzabotten från Blending Bliss.

pizza med chèvre

Min favoritpizza med hemgjord tomatsås, mozzarella, chèvre, valnötter, fikonmarmelad, ruccola, olivolja och några flingor havssalt.

Puccia 1 sats/ca 4 pers (pizzadeg)

1/2 l fingervarmt vatten
1/2 jäst
1 msk salt
1/2 msk socker
6 dl vetemjöl
6 dl durumvete

1. Rör ut jästen i vattnet
2. Häll i mjölet, salt och socker och arbeta tills det blir en smidig deg.
3. Lägg över en bakhandduk och låt jäsa i ca 1-2 h
4. Kavla ut och lägg på valfri topping

pizza italiana

pizza med tomatsås och mozzarella a naturale.

(Om man istället vill ha ett gott bröd så delar man degen i fyra delar efter steg 3 och knådar och lägger ut det på plåt. Då kan man också fylla med oliver eller soltorkade tomater. Därefter jäser man brödet i 30 minuter till och sen gräddar man det i 15 min i ugn 225° eller i 30 min i 175°)

Tomatsås

2 burkar hela tomater
1-2 msk lantbuljong grönsak
2 vitlöksklyftor
olivolja
(stolt fjällskivlingspulver)

1. Dela vitlöken i tunna skivor på längden och fräs upp dem i olivolja. Obs! Bränn dem inte
2. Passera tomaterna med en mixer och häll ner i vitlöken/olivoljan
3. Låt puttra en stund och blanda sedan ner buljong och stolt fjällskivling. Låt såsen småkoka tills den har tjocknat till sig.

Bred ut tomatsåsen över pizzan och grädda i ugn 225° tills den får lite färg, ta ut och lägg på hackad mozzarella. Grädda pizzan i ugnen så att mozzarellan smälter precis. Ta sedan ut den ur ugnen och lägg på något gottigt, exempel nedan. Om man vill ha någon annan ost, exempelvis chevre, så brukar jag ha på det från allra första början och sedan lägga på mozzarellan.

topping 1. Salame milano, ruccola, olivolja, havssalt
topping 2. Parmaskinka, ruccola, olivolja och salt
topping 3. Bresaola, pecorino romano , ruccola, olivolja och salt
topping 4. Fikonmarmelad, valnötter, ruccola, olivolja och salt (chevre på innan ugnen)

fichi pizza

Men det är bara fantasin som sätter gränser och pizzan kan varieras i oändlighet. Mina absoluta favoriter är den med chevre och valnötter samt den med bresaola och pecorini. Jag lovar, när ni väl har börjat äta pizza såhär så finns det ingen återvändo:)

Nu slipper ni fundera över vad ni ska laga till söndagsgott :))

Önskar er en fin dag! Här fortsätter röjet här hemma och sedan är det lite annat fix och trix som ska klämmas in som vanligt.

pizza med chèvre

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Stoffisen 17 mars, 2013 at 10:03

    Ser hur gott ut som helst!
    Jag är faktiskt ganska duktig i köket men misslyckas alltid med pizza! Why?!

    Kram
    Stoffe

    • Reply pilotfrun 18 mars, 2013 at 07:54

      Du kanske gör degen med bakpulver? Testa degen ovan. Den är super!
      Kram

  • Reply Erika Cao 17 mars, 2013 at 10:21

    Mums! Såg otroligt gott och fräscht ut!

  • Reply LIFESTYLE by Sessan 17 mars, 2013 at 12:43

    Nämen viiiiii VAD GOTT det såg ut!! Jag lagar aldrig pizza hemma för jag gillar inte ”tjock botten”…. Här i Norge gillar dom ju amarikansk pizza bäst & italiensk ska du leta länge efter att få en god i en vanlig pizzeria. Det finns några bra i Oslo, men bara några….

    Borde jag testa detta recept kanske!??

    Kram, nu blev jag hungrig *haha*

    • Reply pilotfrun 18 mars, 2013 at 07:55

      Du ska absolut testa denna! När du väl har gjort riktig italiensk pizza kommer du aldrig att göra någon annan:)
      Kramar!

  • Reply Annellisaa 17 mars, 2013 at 18:16

    din pizza lät väldigt intressant får jag säga!

  • Reply Hovdamen 17 mars, 2013 at 18:40

    Vi har också ätit hemgjord pizza idag, low carb, med botten gjord på mandelmjöl, kokosmjöl m m. Det var premiär för mig att baka den. Det blev riktigt, riktigt gott. Den kommer jag att göra om!

  • Reply Tina 17 mars, 2013 at 20:02

    Ser helt fantastiskt mumsigt ut. Jag äter bara pizza i Italien, skulle aldrig betala för att äta en slabbig pizza här i Sverige. Nää jag gör som du hemmagjorda, bästa o godaste o helst med buffalomozzarella, valnötter o ruccola. Men det bästa med pizza är att valmöjligheterna är oändliga. Ha en bra start på veckan vännen. Kramisar Tina

    • Reply pilotfrun 18 mars, 2013 at 07:56

      Precis! Det där med valmöjligheterna är det allra bästa!
      Kramen

  • Reply Jess 17 mars, 2013 at 20:07

    Vi gör hemmagjord pizza ibland, allt från grunden. Men jag tycker att pizzorna blir så svettiga/blöta………gillas inte! Dina ser ju hur goda ut som helst:)
    Kram Jess

    http://annorlundaunderbara.wordpress.com
    Rädsla för att Älska

    • Reply pilotfrun 18 mars, 2013 at 07:56

      Vi bakar när vi kommer ner. Och sen lite rött på det:)
      Kramen

  • Reply Fnulan 17 mars, 2013 at 20:33

    Men såååå gott!! Å vi som åt en vanlig tråkpizza….
    pussen

  • Reply En flicka som är stark 18 mars, 2013 at 08:49

    Åh vad gott!! Fina bilder också.

  • Reply Happyvardag 18 mars, 2013 at 12:35

    Å mumsigt! Vi äter mcyket pizza här hemma och i stort sett alltid hemgjord. Vi brukar ha en blandning av riven mozarella och riven prästost som bas ihop med tomatsåsen förstås. Sist gjorde jag en med tigerräkor och havskräftor som smakade väldigt bra. Bästa köpepizzan äter vi hos Ernesto himslef i Kalmar eller i stallet på Kronovalls Vinslott.
    Tack för härliga tips….Kram Mia

  • Reply bia 18 mars, 2013 at 15:16

    Jag sitter här och är så hungrig…och så tittar jag in till din blogg….och du visar pizza….jag smäller av….gud så gott det verkar….nu måste jag gå ut i köket och laga nåt gott !!!!
    Ha en fin kväll!
    Kram från bia

  • Reply Ana 20 mars, 2013 at 21:29

    Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

  • Leave a Reply