dessert, LCHF, recept

Lakritschokladmousse LCHF

Lakrits och choklad är verkligen en riktig höjdarkombo. Mannen och jag har snöat in oss på denna kombination och istället för födelsedagstårta igår så fick han istället äran att smaka min alldeles egna Lakritschokladmousse .

Detta var en verkligt festlig dessert och på mannens (som inte äter LCHF) så strödde jag lite lakritsflagor som jag har köpt i en chokladbutik här i staden.

Till 2 port behövs:
100g mörk choklad (minst 70%)
1 äggula
2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
1/3 kryddmått salt (smaka av så att det blir så salt som du vill ha det, det är en fin avvägning:)
1 nypa havssalt
lakritsflagor

1) Börja med att smälta chokladen över vattenbad.
2) Blanda äggula och finsalt i en skål och tillsätt den smälta chokladen.
3) Vipa grädden lätt så att den blir tjockflytande. Vänd sedan ner den och blanda försiktigt ihop den med äggulan och saltet. Tillsätt lakritspulver och havssalt.
4) Lägg upp i serveringsskålar och ställ kallt i minst en timme.
5) Garnera med en klick vispgrädde och gärna, för de som inte äter lågkolhydratkost, strö över lite lakritsflagor.

Själv tyckte jag att det smakade fantastiskt men mannen, som är van vid sötare smaker, tyckte inte att det var tillräckligt sött och hällde på extra mycket lakritsflagor på sin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Stoffisen 18 november, 2012 at 15:12

    Wow! Den såg inte helt fel ut, men efter att jag nu har gottat i mig en hög med Maxmat så nöjer jag mig med att titta på er mousse 🙂

    • Reply pilotfrun 19 november, 2012 at 14:09

      Den var supergod:) nej, efter ett MAX mål är man ju inte riktigt sugen….

  • Reply Anna 18 november, 2012 at 19:40

    Ser gött ut! Kram och ha en fin måndag!

  • Reply ann 21 november, 2012 at 17:25

    Den ser lækker ud, den lille dessert 🙂

  • Reply godaste fläskfilégrytan och lakritschokladmousse | pilotfrun 26 augusti, 2013 at 20:30

    […] Lakritschokladmousse (LCHF) receptet hittar ni här  […]

  • Reply smaskigaste (och enklaste) chokladmoussen | rebecca 11 mars, 2014 at 19:31

    […] men rätt så ofta gör jag den med havssalt eller lakritspulver. Recept på det hittar du här. Den här moussen är med andra ord busenkel att göra och om du inte har testat att göra egen […]

  • Reply Fristende Desserter - En Samling Oppskrifter 29 augusti, 2014 at 17:55

    […] Fristende sjokolademousse med lakrisbiter servert i Iittala dessertglass. En spennende kombinasjon, om du spør meg. Oppskrift finner du her! […]

  • Reply Julie Henriksen 29 augusti, 2014 at 18:09

    Spennende oppskrift! Jeg inkluderte den akkurat i min liste over fristende desserter: http://www.kjokkenutstyr.net/fristende-desserter/

    Jeg håper det er OK at jeg lånte bildet?

    • Reply rebecca 1 september, 2014 at 23:11

      Absolut! Det går jättebra.

    Leave a Reply