belysning, Inredning

laugh & grymmaste tipset

Denna dag började på det absolut bästa sättet. För det första ledig dag och solen som strålade, en nyss hemkommen K som fick iväg barnen till skolan och jag som stack ut på min första löparrunda på ett år!!!! Jag var så grymt taggad så jag kutade på 6 km non stop. Med inspirerande och energigivande musik så klart. Sen helt ärligt så vet jag inte vart resten av dagen tog vägen. Vi hade en lång lista i morse, men sen har det bivit lite fix här och lite där. Jag har bland annat passat på att rama in de snygga posters som jag beställde från Desenio härom veckan. Jättefina posters till helt humana priser. Och massvis att välja mellan.

Den stora postern laugh beställde jag i rent affirmationssyfte. Jag kände helt enkelt att jag har skrattat alldeles för lite de senaste månaderna. Visst, vi har vårt drömhus men med en man som bor i Spanien och tillbringar den mesta delen av sin tid där, tre barn med aktivitet och full fart, nytt jobb, flytt till ny stad etc. etc. så kände jag att jag behövde bli påmind åt att glädjas åt de små sakerna och skratta mer.

Sen det rosa, tja, ni som känner mig vet ju att jag är inne i vad jag kallar ett konstant rosa tillfälle:) så självklart vill jag ju ha lite rosa i vardagsrummet också. Min svägerska berättade faktiskt att hon försöker övertala sin man (min mans bror) att de också ska ha rosa i sitt sovrum. Go for it säger jag bara! I love it!

Där i hörnan skymtar korgen där jag för stunden samlat de posters som inom snar framtid ska portioneras ut i vårt hus. Där finns bland annat en affisch från Picasso Museet i Malaga och en Guide to London.

Det jag tänkte tipsa om är en liten, liten sak som gör sån gryyyym skillnad. Nämligen en belysningsdimmer. Det är liten mojäng som man sätter i uttaget och sedan dimrar lampan med. Jag har haft x antal glödlampor, stora och små (som den på bilden här ovan exempelvis) som är sjukt snygga men som har nästintill bländat en när man kommit i närheten. Detta var räddningen!

Ni kanske redan kände till detta men för mig var det helt nytt och inget som jag tidigare hört talas om. Men det gör verkligen såååå stor skillnad. Jag köpte min på Biltema, tror den kostade 70 pix. Fler ska inhandlas innan veckan är slut!

Nu ska jag fortsätta röja i arbetsrummet innan de övriga kommer hem. Hade varit så skönt att få någorlunda i ordning där och få upp skrivbordet.

Kram så länge  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Annika 18 mars, 2015 at 19:28

  Hej!
  Tack för tipset om dimmer till uttaget, precis vad jag behöver till en lampa som lyser lite för skarpt.
  Jag har inte heller hört talas om sådana tidigare.

 • Reply Åsa Eriksson 18 mars, 2015 at 20:50

  Genialiskt med en sådan dimmer! Ska skaffa flera bums! Tack för tipset

 • Reply Suss - Hemma på Sjuan 19 mars, 2015 at 18:50

  Snygga posters. Visst är det bra att bli påmind om att skratta lite mer 🙂 Tack för tips om dimmern. Kram Suss

 • Reply Carro 19 mars, 2015 at 20:42

  Ja, finns det något hemskare än för stark belysning? (Svar: Ja såklart, krig, svält och annat elände, men ändå :)).

 • Reply Anette G 29 mars, 2015 at 12:01

  Smart grej! Tack för tips! Vet du om den funkar på alla typer av lampor? Har för mig att vissa inte bör ”dimras” men vet inte om jag missförstått.

  • Reply Rebecca 29 mars, 2015 at 21:33

   Nja, jag ska helt ärligt säga att jag inte vet om den funkar på
   alla lampor men den har funkat på de lampor jag provat den på.

  Leave a Reply