Inredning, kök, möbler

Love in the kitchen

Idag har jag förutom att agera taxi åt barnen, också hunnit med en vända till IKEA. Helt ok där faktiskt och inte alls för mycket folk. Kan tänka mig att Egon höll en del hemma. I vilket fall som helst så har vi ett litet tag dividerat om vilken barstol vi ska ha till vår ö i köket och idag åkte jag helt sonika och handlade snygga Janinge som är formgiven av designstudion Form us with love och det blev verkligen en fullträff.

Ofantligt schysst design till helt överkomligt pris. Det var bara en stol som fick följa med hem; jag var tvungen att se hur den gifte sig med övriga köket först. Men då det bara kändes så lyckat så  kommer fler att inhandlas i veckan som kommer.

Även de andra stolarna, de lite lägre, var väldigt snygga och jag är spekulant på den gula till sonens rum. Dock var den slut i Helsingborg idag. Nu har K just kommit tillbaka från Spanien och vi ska ta igen lite tid. Bilder på hur stolen ser ut i vårt kök kommer (som på så mycket annat) framöver när ljuset är lite bättre och kartongerna är lite färre:)

Sov så gott!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply I mitt huvud 12 januari, 2015 at 17:43

  Jag har den vita, lägre stolen, utan armstöd. Snygg och väldigt bekväm att sitta på! Klart prisvärd, tycker jag!

  • Reply rebecca 12 januari, 2015 at 20:57

   Väldigt prisvärd och vääääldigt snygg!
   Kram
   Rebecca

 • Reply Matilda 12 januari, 2015 at 20:40

  Hej!

  Vad kul att se utvecklingen i ert nya hus! Jag älskar ert kök och är själv mycket intresserad av att ha marmorskivor i köket. Jag har hört att det materialet kan vara ömtåligt och därmed dumt att ha som bönkskiva i köket. Stämmer det? Vet du hur man kan behandla den för att hålla skicket fint?

  Kram, Matilda

  • Reply rebecca 12 januari, 2015 at 20:56

   Hej Matilda, ja det stämmer att just carraramarmor är otroligt ömtåligt och kanske, enligt vissa, inte det mest optimala i ett kök. Men det beror ju på dels på hur man tänker sig sitt kök, dvs. om man kan stå ut med lite ”liv” på skivan (små repor etc) och hur man sköter den. Vi har behandlat både vår marmorskiva och våra kalkstensskivor med ett medel som vi köpte på stenfabriken. Sen gäller det att hålla citroner borta!!! Citroner är marmorns värsta fiende och fräter sönder den. Om man däremot vill ha ett tåligt och slitstarkt material i köket ska man satsa på granit. Den håller för allt. Vi hade det i förra huset, men jag måste säga att jag är SÅ nöjd med marmorn i vårt nya kök. Lycka till med ditt köksplanerande!
   Kram

 • Reply Matilda 15 januari, 2015 at 08:39

  Tack för ditt svar! Nyfiken på graniten ni tidigare hade, vilken typ var det? Vet du vad det är för prisskillnad mellan dem?

  Kram, Matilda

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:35

   Vi hade svart granit i vårt gamla hus, nero assuloto. Vad gäller prisskillnaden så är graniten något dyrare än marmorn, runt 400:-/m2 men det beror så klart på var du köper den och vad du hittar för ”deals”. Lycka till med köket!
   Kram
   Rebecca

 • Reply Erik 16 mars, 2015 at 23:37

  Otroligt snygga golv! Vad är det för träslag och behandling? Ser vackert slitna ut. Hur lång tid tar det innan de blir så?

 • Leave a Reply