träning

Målbild

För mig är det viktigt att ha en målbild – i allt jag gör. Inte minst när det kommer till träningen är det viktigt att ha en målbild för  sig själv. Den får en att kämpa liiite hårdare.

målbild

För mig ser målbilden ut såhär 🔝. Denna bilden togs sommaren 2011, efter två barn men innan det tredje. Jag var igång rätt ok med löpningen och den här sommaren sprang jag milen för första gången någonsin. Det var väldigt stort för en person som ALDRIG var med på löppassen på gympalektionerna utan som alltid gick runt slingan i Ekebacken i Lyckeby/Karlskrona. Men med envishet och driv har jag nu löptränat ett bra tag. Länge gjorde jag det sporadiskt och ibland med längre uppehåll men sedan nästan ett år tillbaka så löptränar och styrketränar jag regelbundet.

Det är viktigt att man inser att kroppen så klart förändras efter man har fött barn, och att det också tar bra mycket längre tid än det gjorde när man var 20 +. Men det går. Nu har jag ingen dagsfärsk bikinibild att visa er utan det får vänta till sommaren när jag är solbränd;)

Om man vill komma igång med sin träning så finns det många sätt att göra det på. För min del var löpning och hemmaträning det bästa eftersom jag var själv så mycket och hade inte möjlighet att ta mig till gymmet. Jag har tränat med hjälp av program på jogg.se (fokuserar mest på löpning) men det finns också ett populärt program som Kayla Itsines har tagit fram som heter BBG (bikini body guide). Även detta är ett program som funkar ypperligt att göra hemma. Kayla lägger dessutom ut de mest inspirerande bilder på Instagram på kvinnor som har följt hennes program.

Det gäller att man hittar den träning som känns rätt för en för då blir det mycket enklare att motivera sig och hålla sig motiverad.

Xxx

Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply annorlunda underbara 30 mars, 2016 at 18:20

  Jag har tappat all motivation…. är det inte diskbråck så vart det opererad skiljevägg, spricka i ena tån…det har avlöst varandra och just nu är jag bara fruktansvärt bekväm och lat…. Borde verkligen försöka hitta sladden till min nya cross trainer som jag köpte för 9 månader sedan… Gömde sladden när vi hade uthyrt en vecka förra året för deras barn inte skulle leka med den…
  Kram J

 • Reply Diana 30 mars, 2016 at 19:19

  Grymt fin bild på dig! Jag har jättesvårt att hålla min motivation uppe men kämpar banne mig varje dag och varje månad med att ta mig upp, orka, köra och se framåt. Vill verkligen nå mitt mål men det är så långt och så hårt och så svårt. När man har barn som ska ha kalas, helger med fika, trötta dagar med dålig kost etc. Att ens orka träna, åååå men måste, fan vad jag måste 😀

  Kör på bara fina du. Kör på.

 • Reply happyvardag 30 mars, 2016 at 20:18

  Vad kul med skriv/fotoprojekt. Hejar förstås på dig. Målbilden är ju underbar och jag håller med om att man måste vara motiverad och ha en målbild. Min motivation är ”välmående” – att må bra. Jag vet, efter mååånga år nu, att må bra för rektorskan ändrar sig, periodiserar sig. Försöker lyssna inåt och göra det osm jag tror kommer att skänka mig mest tillfredsställelse för tillfället – ibland blir det träning, ibland soffan och en bok och ibland hushållsarbete. Jag är för gammal för att orka tänka kilon, hekton och volanger helt enkelt.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2016/03/30/onsdagsglutten-valkommen-till-prastgarden/

 • Reply anna 31 mars, 2016 at 21:40

  Hej! Verkligen en målbild värd namnet! En kropp som ser stark och vacker ut heja heja!
  Jag har också gärna målbilder men oftast i huvudet typ. Kan vara allt från att bli snabbare, starkare, eller minska vilopulsen. Oftast brukar dessa mål glatt leda till en stark, vacker och fungerande kropp. Jag är inte i ”bloggbranchen” mer än att jag följer några stycken som är inspirerande, bl a din blogg! Blir väldigt nyfiken på ditt nya projekt med eget företag. Så spännande! Du kan väl skriva lite mer om det!? Har själv nyligen gått från offentligt anställd till att bli egen. Spännande resa vill jag lova. Lycka till!

 • Reply Lisa 1 april, 2016 at 11:48

  Jag vill tipsa om appen sworkit som var precis vad jag behövde för att börja träna regelbundet! 🙂
  Började med fem minuter här å där å gick därifrån till både gym å löpning 5 gånger i veckan! 😉
  Trevlig helg!

 • Leave a Reply