dessert, LCHF, sött & gott

mindre onyttiga snickers

Som så många andra mammor (och pappor) försöker jag få mina barn att äta nyttigare snask. Igår kväll gjorde vi därför snickers i lågkolhydratversion med mörk choklad.

Bilden är tagen sist jag gjorde dem. Får lov att erkänna att jag inte alls känner mig särskilt inspirerad till att fota något i matväg här i stugan när jag inte är bland mina egna saker. Behöver jag ens nämna att jag längtar så jag håller på att gå av?

För att göra dessa godbitarna så behövs:

150 g + 150 g mörk choklad
70-90% 200g sockerfritt jordnötssmör (vi använde ekologiskt jordnötssmör från Green choice)
1 krm flingsalt
1 dl hackade nötter,naturella
1 dl hackade salta jordnötter

Smält den första delen av chokladen. Själv föredrar jag att göra detta över vattenbad. Micron härhemma används bara i nödfall då jag inte helt litar på den strålning som den avger. Täck en liten ugnsform med bakplåtspapper. Den jag använde är 23×15 och det blev helt perfekt till detta recept. Häll över chokladen (den smälta) och låt svalna lite. Bred över jordnötssmöret och strö sedan över nötterna. Smält sedan den andra delen av chokladen, häll den över blandningen och ställ svalt. Skär sedan upp i små bitar och ENJOY!!!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Silverhome 30 augusti, 2014 at 17:20

  Tack sötnos för detta recept!
  Skall prövas <3
  Hoppas vi ses snart igen.

  Kärlek

  • Reply rebecca 3 september, 2014 at 21:55

   Det gör vi definitivt! Hör av mig så snart jag vet angående WW:)
   Kram fina!

 • Reply tiajajja 30 augusti, 2014 at 23:26

  Men åh så gott det där lät. Jordnötssmör, är det sånt där äckligt som Nea vill kladda på mackan eller finns det särskilt när man bakar? Du vet ju hur sortimentet är här nere…Och detta vill jag verkligen prova!
  Kram finisar <3

  • Reply rebecca 1 september, 2014 at 23:12

   Nja, det är nog samma. Det finns nog ekologiskt jordnötssmör i hälsokostbutikerna. Jag bjussar på snickers nästa gång du kommer hit.
   Puss

 • Reply Chocochock "50 nyanser av choklad" 31 augusti, 2014 at 18:29

  Vilket jättebra och gott recept!
  Det där ska nog till och med jag kunna greja.

  • Reply rebecca 1 september, 2014 at 23:13

   Absolut! Det är rätt enkelt faktiskt.

 • Reply Erika 1 september, 2014 at 08:33

  Ser ju underbart gott ut! Måste testa att göra dom här i eftermiddag. Både jag och barnen älskar snickers 🙂

 • Leave a Reply