de där dagarna som kallas livet, Inredning, recept

nu blir det andra bullar

Det blev surdegsbak i går som planerat. Mitt allra första dessutom. Så många sura degar jag har haft ståendes i kylskåpet och som väntat på att få sprida kärlek i mitt kök men som aldrig fått chansen. Den som min f.d granne Lotta gav mig i julas bröt mönstret och igår mumsade vi surdegsbullar till spenatsoppan.

Det kan nog ha att göra med att jag är så in i nordens trött på det värdelösa brödet som finns att köpa här och som barnen liksom har tvingat sig till att äta och nu bara vill ha mer och mer av. Dåligt, luftigt, vitt bröd fullt utav E-ämnen. Nej, nu blir det andra bullar här framöver.

Radikala surdegsbakare- och bagare hade kanske inte godkänt mitt bröd då jag hade i 10 g jäst för att få fart på det (enligt tips från Lotta) men mig passade det utmärkt. Jag blandade rågmjöl, dinkelmjöl och någon ynka deciliter med vetemjöl samt smaksatte med lite olivolja och havssalt. Supergott!

Inte för att det är någon fröjd att baka i vårt spanska kök, men det var en desto större fröjd att äta nybakat bröd. Och med ens så längtar jag mig bort till vårt nya, stora kök som vi ska i nya huset.  På tal om det så är jag alldeles vimmelkantig av all planering, planlösningsdiskussioner och annat som huset för med sig. Men mer om det senare. Nu måste jag sno ihop pannkakssmet.

Hoppas att ni har en utomordentlig torsdag!
Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply annorlunda underbara 13 februari, 2014 at 18:52

  Oh så gott det där såg ut. Jag kommer när jag får käka bröd 🙂 Är det den lilla skålen du fick av mig? Jag minns banne mig inte hur de såg ut….
  Kram <3

  http://www.annorlundaunderbara.com
  Designad VED

 • Reply åsa 13 februari, 2014 at 21:22

  De där såg riktigt goda ut, har själv aldrig bakat med surdeg, kanske dags för en ändring här hemma.
  Får ringa min bror & be honom komma hit med en bit av sin surdeg.
  Ha en riktigt skön kväll
  Kram Åsa

 • Reply happyvardag 13 februari, 2014 at 21:22

  Ser smarriga ut….Jag är verkligen inget vidare på att baka, men finaste svärmor kom med nybakade kanelbullar idag mums. Och det kunde behövas efter Gabriels vurpa och sjukhusbesök. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/02/13/nar-olyckan-ar-framme/

 • Reply Pia 15 februari, 2014 at 18:45

  Förstår er:-) Varje gång jag åker till ”stugan” i Alicante – väskan är fullt med knäckebröd och rågbröd 🙂 Klarar helt enkelt inte äta ”luft” mer än några dagar 🙂 Trevlig helg!

 • Leave a Reply