de där dagarna som kallas livet

Nyårsdesserten 

Direkt efter nyår ska familjen och jag gå på sockerdetox i fyra veckor. Således funderar jag på om nyårsdesserten ska innehålla socker eller om jag ska köra på en sockerfri. Jag har nämligen fått den stora äran att göra desserten till nyår. Desserter är faktiskt det jag gillar att göra allra mest. En som ser grymt god ut, men som så klart innehåller mycket socker är denna Nutellapannacotta som jag hittade på Jennys matblogg.

  
Till 4 portioner behövs

2 dl vispgrädde

1 1/2 blad gelatin

1 1/2 dl nutella

1 nypa salt
Vaniljpannacottan:

2 dl vispgrädde

1 1/2 blad gelatin

1 vaniljstång

1/2 dl strösocker

200 gram philadelphiaost

Ställ glasen lutande i andra glas, innan du häller itu de olika lagrerna.
Gör så här:
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.

Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.

Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.

Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.
Jag hinner fundera några vändor till innan jag bestämmer mig så vi får väl se var det landar. Nu ska vi bada på äventyrsbad hela familjen. Julian har en vistelse att ta igen då han blev så sjuk under höstlovet och var sängliggande mest hela tiden. 

Kram så länge! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maria at inredningsvis 30 december, 2015 at 20:32

    MMMM ser ju SÅ läckert ut 🙂 GOTT NYTT ÅR på dig!

    LOVE M

  • Leave a Reply