böcker

Oj, alla mina tårar

Det finns böcker som berör. Sedan finns det de böcker som griper tag i en och skakar om en rejält och berör på ett plan sommar så mycket djupare. Jag kunde ju så klart ana bara genom att läsa bokens titel ”Livet efter dig” att den inte skulle hamna i kategorin ”mest lättläst” men ändå. Boken innehåller SÅ mycket och så många av de frågor som vi bör reflektera över oftare än vad vi förmodligen gör. Att leva i nuet och försöka se till vad man har men även att se och röra sig utanför sin egen comfort zone spelar en central roll.  Inte minst tar den dessutom upp och belyser de fördomar vi har gentemot andra men också de fördomar vi har mot oss själva i form av de begränsningar som vi ikläder oss.

blombukett-2

Om ni inte har läst boken så kan jag inte nog råda er till att göra det. Den är fantastiskt läsvärd och galet svår att lägga ifrån sig om kvällarna! Jag ska jaga fatt på efterföljaren ”Arvet efter dig” snarast. Älskar verkligen att läsa! Och jag har mina perioder, när det är som ”värst” typ någon dag i juni/juli när andan och tiden faller på så har det hänt att jag har tryckt en bok på dag. Svårt att dra  ut på något som är bra och medryckande. Men det är också tjusningen, paradoxalt nog, att veta att man har något bra och spännande som väntar en på kvällskvisten. Och ett bra mycket sundare alternativ än att ligga med datorn eller mobben.

Har ni några boktips som ni skulle kunna ge mig så är jag väldigt tacksam! Allt utom deckare;) Jag har tvingats igenom ett par stycken under mina litteraturstudier men de är inte my cup of tea. Fann mig själv med att drömma om hur de skulle sluta, vem den skyldiga var osv så jag har gett upp. Sen tilltalar de inte mig alls på samma sätt som många andra böcker gör.

Kram  ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Violasvärld 20 april, 2016 at 23:00

  Tack för tipset! Mitt tips till dig är Min Hemlighet av Petter Stordalen, I Love it! 😊

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:47

   Den har jag faktiskt gått och sneglat lite åt. Kul att höra att du gillade den. Då MÅSTE jag läsa den. Hoppas allt är bra!
   Kram

 • Reply Viveka 21 april, 2016 at 08:01

  Jag kan varmt rekommendera böcker av LUCY DILLON. Riktiga feelgood-romaner. Första boken jag läste heter ”Hundar, hus och hjärtats längtan” och sedan måste jag fortsätta läsa allt som utgivits av henne.

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:46

   Ja, men visst är de! Perfekt när man inte orkar någon av de tyngre varianterna.
   Kram

 • Reply Popprinsessan 21 april, 2016 at 08:27

  Alla böcker av Moyes är bra tycker jag. Ingen är i klass med Livet efter dig rent tårmässigt, men alla är bra.
  Kram

 • Reply happyvardag 21 april, 2016 at 20:46

  Alla böcker av Lucy Dillon är underbara . Kram Mia
  http://happyvardag.se/2016/04/21/en-paminnelse-fran-cyberrymden/

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:46

   Ja, visst är de! Håller med och har just beställt en ny pocket på engelska.
   Kram

 • Reply Cecilia 22 april, 2016 at 19:10

  Morgon i Jenin. Fantastisk. Alla borde läsa den.

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:47

   Den har jag nog faktiskt däruppe i bokhyllan. Måste läsa!!

 • Reply Lina 23 april, 2016 at 18:32

  Instämmer med tidigare kommentarer, Lucy Dillon o Jojo Moyes böcker är toppen. Men en måstebok är, En sorts kärlek, av Ray Kluun.

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:48

   Den måste jag kolla upp. Har inte hört om den tidigare. Tack för tips!

 • Reply PJ 24 april, 2016 at 18:46

  Konsten att höra hjärtslag, en lite annorlunda mycket läsvärd bok.

  • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:45

   Den ska jag kolla upp! tack för tips:)

 • Reply A-mamman 28 april, 2016 at 14:09

  Kan aldrig låta bli att lämna boktips 🙂
  Jonathan Troppers böcker är lättlästa, dråpliga men inte fåniga, tror du kommer gilla dem. Och Bodil Malmsten har jag alltid gillat, för nya läsare är Priset på vatten i Finistère att rekommendera. Gerda Antti är en absolut favorit, så lågmäld men finurlig! T ex titlarna Bara lite roligt eller Att skriva kapitel gillar jag mycket. Sedan finns det många enskilda böcker som jag läst och gillar men det skulle ta en evighet att räkna upp alla. Hoppas du hittar något du gillar!

 • Reply Rebecca 10 maj, 2016 at 13:44

  Jonathan Troppers känner jag inte till. Måste kolla upp! Bodil Malmsten har jag en del böcker av men har inte fått rätta känslan till att börja läsa. Kan tänka mig att jag skulle bli fast. Kerstin Ekman är ju en annan fantastiskt bra författare.

 • Leave a Reply