Inredning

Ostindia Floris

Servisen Ostindia från Rörstrand är nog trotjänare i mååånga familjer med sitt klassiska blå mönster och vackra bladverk. Själva fick vi vår servis av svärmor som i sin tur hade ärvt den av sin faster Signe. Då vi hittade den låg den i svärmors källare, helt komplett, i ett antal kartonger. Sedan den dagen har den fått tjäna hemma hos oss både till vardag och till fest.

2012  fyllde servisen Ostindia 80 år och då fick formgivarna Caroline Slotte och Anna Lerinder i uppdrag att föryngra servisen vilket resulterade i de nya delarna som kom att kallas Ostindia Floris. I ärlighetens namn ska jag säga att jag inte var speciellt imponerad när jag såg den nya muggen och assietten, vilka jag tyckte såg lite ”plottriga” ut. Nu när de har utökat familjen på nytt med en mugg och en tallrik modell större  (och jag har vant ögat vid nya mönstret), är jag mer imponerad och blev faktiskt lite kär i bilden som lanserades på de nya delarna, stylad av Lotta Agaton.

Tjusigt inte sant? Och faktiskt riktigt fint att blanda delarna så här. På de nya delarna har  man låtit ett bladverk breda ut sig över koppar, fat och skålar men släktdragen från originalserien är fullt synliga.

Nu ska jag skriva kväll här hemma. Kristian flög till Sverige i morse, barnen sover sedan länge och jag hade också behövt lite beauty sleep och lite sova ikapp. Det blev många sena nätter förra veckan.

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stoffisen 4 mars, 2014 at 00:19

  Åh, verkligen vackert!
  Jag har alltid varit så förtjust i just blått och vitt på porslin.
  Nu när jag ser bilderna, känner jag att det är dags att uppdatera sig lite…

  Hoppas att allt är fint, och ni mår alldeles FAB!

  Kram
  Stoffe

 • Reply Emma 6 mars, 2014 at 21:18

  åååh…. porslinsporr för en annan ! haha 😉

  Jag älskar ju (som alla andra inredningsnördar där ute) det blåvita porslinet. Skitsamma vad det är, från Ica Maxi, Rörstrand eller Spode. Blå-vitt, that’s the shit 😀

  Kramen

  • Reply Piccolecose 7 mars, 2014 at 21:52

   Porslinsporr är rätta ordet!! Visst är det fint med blåvitt porslin, alltid lika klassiskt!
   Kram

  Leave a Reply