belysning, Inredning, Uncategorized

Pudrigt

I senaste numret av Sköna Hem så var det en bild som liksom fastnade på min näthinna och som har suttit där ett tag nu. Det var något mjukt, sobert och väldigt elegant över den.

20130110-101121.jpg

Färgerna harmonierar så fint med varandra, lila, puderrosa, vitt och orange. Och den franska lampan är bara helt fantastiskt vacker. Gamla lampor är något man ofta kan fynda på diverse loppisar och secondhand-affärer. Inte minst mässing som är så hett nu.

20130110-101831.jpg
Denna lampan hittade jag på stor uteloppis här i närheten för 1 1/2 år sedan (och fick den sådär oförskämt billigt:) och den har åkt runt lite här i huset. Just nu är den på besök i sovrumsfönstret. För tillfället huserar den en skärm som också är inhandlad på loppis men jag funderar på att leta efter en helvit skärm. Vad tycker ni?

I dag fick det bli mobilbilder eftersom jag sålde min systemkamera häromdagen. Lade ut annonsen på Blocket och 40 minuter senare var den såld. Och då är jag INGEN försäljare!!!! Alls!! Rätt tillfälle, rätt tid helt enkelt. Så nu är en ny, aningen skarpare kamera på väg hem till mig:))

I dag har solen visat sig en liten stund här på morgonkvisten och jag ska snart packa ner den lille i vagnen och bege mig ut på en promenad. Det gäller ju att ta vara på de där otroligt få solglimtarna!

Ha en fin dag alla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Annalena 10 januari, 2013 at 11:45

  Osäker om orange passar så bra ihop med mässing men annars ger orange lampskärmar ett otroligt mysigt sken. Jag har det i mina fönster hemma. Fint både inne och utifrån!

  • Reply pilotfrun 10 januari, 2013 at 16:17

   Nej, det är ingen bra kombo:) har sökt med ljus och lykta efter en stor vit skärm (måste vara mellan 25-30 cm hög) men har ännu inte lyckats hitta någon. Ja, orange är en så himla fin färg!
   Kram

 • Reply Fnulan 10 januari, 2013 at 19:25

  Men såå fin!!!! Håller med dig! Jag ska ta in ngn färg i mitt nya vardagsrum och tänk på orange, fint!
  Kramen

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 09:01

   Ja, orange är en så himla fin färg. Och sen att den finns i så många olika nyanser. Nu till våren är det fint med persiko-och aprikosfärgat:)
   Kram!

 • Reply Hovdamen 10 januari, 2013 at 19:37

  Båda lamporna var jättefina, den i tidningen och din egen. Tyvärr är jag dålig på loppis-fynd, man kanske borde satsa mer på det?

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 09:03

   Ja, loppis är verkligen något:) dels för att man kan göra såna fynd men också känslan när man går runt bland alla grejor och letar efter guldkornen.

 • Reply Mariette 11 januari, 2013 at 10:07

  Färg vill jag ha in i inredningen i vår och såg så snygga färgglada gardiner på Indiska imorse att jag önskar mig mer fönster hemma nu 🙂
  Älskar loppis fynd som bara är så kul.
  Ha en skön fredag .
  Kram

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 20:01

   Ja, och det finns så många härliga, dova vårfärger nu:) Vi har en massa fönster här. Helt underbart med allt ljusinsläpp (men desto mindre kul att putsa;)
   Kram

  Leave a Reply