de där dagarna som kallas livet, familj, Inredning

skallröntgen, amoxicillin och sjukstuga på riktigt

Dagen började inte bra, ungefär som den slutade igår faktiskt. När min feber steg, K hade så ont i halsen så han trodde att hans stund var kommen och barn som blev oroliga. Efter ett samtal till sjukvårdsrådgivningen (som är HELT fantastiska) så blev vi rekommenderade att ta maxdos av både Ipren och Alvedon och kunde sedan framåt midnatt i varje fall få några timmars sömn. För min del lite sådär, ni vet att ligga i en varm sommarstuga och dela en 80 cm säng med en rörlig tvååring när man har hög feber gör inte att man får särskilt mycket sömn.

I morse bokade vi tid till vår familjeläkare på Vårdkliniken och blev så otroligt fint bemötta. Vilken läkare! Han gjorde grundliga undersökningar på både K och mig och skickade sedan iväg oss för fler blodtester, respektive skallröntgen på sjukhuset. Eftersom jag har haft problem med mina bihålor och fortfarande besväras så tyckte han att det var angeläget att jag fick röntga omedelbums. Så med två direktremisser åkte vi vidare till Helsingborgs lasarett. Så matta båda två och med tre godingar som inte riktigt förstod vad det var med oss.

Ks tester visade inte på något, han väntar dock besked på om det eventuellt är körtelfeber, men resultatet kommer först på onsdag. Min röntgen visade att två av mina bihålor är helt varfyllda och jag får nu åter käka antibiotika och ta kortisonspray. Kristians bror med flickvän, som var uppe vid norska gränsen på väg mot en mini-semester, vände neråt hit och kom och tog med sig Julian och Alba så att vi nu bara har ett barn att ta hand om. Så snällt och så bra för barnen då de så klart blev oroliga för oss:(

Jag har aldrig varit med om något liknande och ska jag vara helt ärlig har jag inte känt mig så här risig på 15 år.

Min söta väninna Marianne som bor granne med stugan, kom nyss förbi med ett gäng tidningar (hon jobbar på Allers), en härlig body lotion och lite choklad. Mycket uppskattat!

En app med djurläten är nedladdad på iPaden och Bruno håller sig sysselsatt, åtminstone för en liten stund. Att vara två år och sitta stilla är ju en kombo som i varje fall i vårt fall är väldigt sällsynt.

Tack för goa krya-hälsningar på bloggen! Vi uppskattar dem jättemycket! 

Kram på er!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply annorlunda underbara 7 juli, 2014 at 20:13

  Såg precis ditt WhatsApp. Stackars er, och så fint av M & flickvän. Förstår att det måste vara jobbigt med 3 pigga barn och 2 trötta och sjuka föräldrar. Håller alla tummar och tår att K´s testar är bra. Och att du blir av med bihålorna för gott. Har ju varit några turer med dem….
  Kram <3 <3
  //Jess

  • Reply rebecca 8 juli, 2014 at 20:23

   Ja, nu hoppas vi att vi slipper det här eländet. Det här var ju inte alls vad vi hade planerat….. I morgon får vi definitivt svar på Ks tester.
   Kram och hälsa familjen!

 • Reply Iris 7 juli, 2014 at 20:19

  Vilka underbara släktingar som ställer upp för er. Tänker på er, ta väl hand om varandra! Kram

  • Reply rebecca 8 juli, 2014 at 20:22

   Ja, vi är så tacksamma för deras hjälp Iris! Idag har det känts mycket bättre, det är stor skillnad på att ha ett barn och att ha tre. Vi har kunnat vila en hel del och bara tagit det lugnt. Ta hand om dig Iris! Stor kram

 • Reply mariette 7 juli, 2014 at 20:21

  Krya nu på er. Fint att läkaren tog sig tid och att du får behandling.
  Du är ju mer ”upp och ner” med en liten i familjen och det måste vara superjobbigt med bihålsinflamation.
  Tur att syskon finns och kan rynka in. Så fint gjort av dem.
  Stor Krya på er kram.

  • Reply rebecca 8 juli, 2014 at 20:20

   Tack Mariette! Ja, läkaren är verkligen värd sin vikt i guld. Han gjorde allt så grundligt och vi kände verkligen att han ville gå till botten med våra besvär.
   Kram

 • Reply Ekenäsliv 7 juli, 2014 at 23:20

  Fy bubblan så trist alltså!!! hoppas verkligen ni kryar på er ordentligt nu och att ni snart får känna er piggare. Att vara sjuk är inget vidare alls.
  Som en klok vän sa till min när jag blev sjuk och fick min diagnos, ”den friske har många önskningar, den sjuke har bara en”. Och det är väl när man börjar önska saker utanför den där ramen som man börjar bli frisk igen, antar jag.
  Va nu rädda om er och jag hoppas verkligen ni snart piggar på er!
  Varma kramar Anna

  • Reply rebecca 8 juli, 2014 at 20:19

   Tack söta Anna! Och så sant som du skriver om önskningar!!!! Vi båda hade sådan otrolig ångest igår när vi var så sjuka och knappt orkade ta hand om oss själva. Det känns som att det är på rätt väg, kanske är det antibiotikan som har börjat att kicka in.
   Kram

 • Reply lejoninnan-52 8 juli, 2014 at 04:33

  Usch, stackare. Vad gulligt av brodern och flickvännen att hjälpa er sådär spontant, sånt uppskattar man verkligen.
  Hoppas snart det vänder och ni piggnar på er riktigt.

  • Reply rebecca 8 juli, 2014 at 20:18

   Tack snälla! Ja, det är ofantligt fint av dem att komma och hjälpa oss med barnen och så riktigt, riktigt uppskattat. Jag känner på mig att det kommer att vända nu.
   Kram

 • Reply happyvardag 8 juli, 2014 at 21:55

  Nämen stackare där….Hoppas innerligt att ni kryar på er ordentligt. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/07/08/matsnobberi/

 • Leave a Reply