hus och renovering, Inredning, tyg & tapet

snyggt med enfärgat

Tapetkollektionen från Boråstapeter med det härliga namnet Pigment släpptes redan i februari, men bilderna blev av någon anledning kvar i min inspirationsmapp och kom aldrig upp här på bloggen. Nu lagom till vi ska bestämma färg till vårt sovrum så ramlade jag över dem igen. Jag tycker de är så fina!

Pigment innehåller 40 olika tapeter, vilket innebär 40 olika färger och kostar runt 329:-/rulle. En enfärgad tapet är ett bra alternativ till en målad vägg, då en målad vägg ibland kan kännas mer ”kall” än en tapetserad vägg. Ytan på tapeterna är matt och enfärgad, vilket gör att de påminner om en målad vägg men är heltäckande. Kollektionen Pigment påminner dock en del om kollektionen Mineral som släpptes förra året….

I vårt förra sovrum hade vi lila tapeter på väggarna, en pudrig/smutsig lila som var helt fantastisk och väldigt, väldigt behaglig och jag vill även denna gång ha en mer ombonad känsla i sovrum då alla de övriga väggarna i samvarodelarna kommer att putsas och kalkas vita. En glad nyhet är att K, som hade möte med byggarna igår, fick besked om att bottenvåningen beräknas vara ”klar” till i mitten på juni. Jippi!!!! Så nu måste vi beställa kök och vitvaror i rappet. Mer trägolv är redan beställt från Polen och vi grunnar just nu på vilken kalkstensplatta vi ska ha i hallen och på toaletterna. Det börjar kännas ännu mer verkligt det här!

KRAM

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Vivi 18 maj, 2014 at 07:25

  Hej!

  Ni kommer nog att ha det jättefint i ert nya hem men tanke på hur genomtänkt allting är.

  Jag älskar kalksten och har det på golvet i gästtoaletten, men det har tyvärr uppkommit lite fläckar vid toastolen när jag en gång tvättade den med ett medel som innehöll avkalkning. Vi har väldigt mycket kalk i vattnet i Kristianstad och måste därför använda lite starkare medel ibland.
  Jag tänkte spontant att det kan vara svårt med ett kalkstensgolv i köket där man kanske använder starkare rengöringsmedel. Dessutom tror jag att fruktsaft kan också lämna fläckar på kalksten. Det vore bra om det fanns kalksten med behandlad yta så att den tål mer. Men som sagt jag älskar den är så otroligt vacker.

  Lycka till med huset!

  Kram/Vivi

  • Reply rebecca 18 maj, 2014 at 21:07

   Hej Vivi!
   Tack för din omtänksamma kommentar. Jag kan tänka mig att kalksten kan vara lite jobbigt att ”ha att göra med”. Det är ju ett naturmaterial och således mer känsligt än annan klinker. Vi har bestämt oss för att inte köra kalksten i köket, utan bara i entrén. Vi fortsätter med plankorna i köket, vilket i och för sig också känns lite vågat….Men visst är kalksten otroligt vacker. Den kommer (med största sannolikhet) att ligga på golvet i alla tre badrummen.
   Kram

 • Reply Ambienti 18 maj, 2014 at 16:06

  Håller med om att bilderna är otroligt vackra! Jag har också sparat dem, men de hamnade tyvärr inte på min blogg heller direkt, och då är det ju lätt att de glöms bort – tills den dag då man återupptäcker dem!:)
  Så spännande att bottenvåningen snart är klar! Det är så roligt och inspirerande att följa er ombyggnad…Tack för att du delar med dig!:)
  Och ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Christina

  • Reply rebecca 18 maj, 2014 at 21:01

   Tack snälla du för dina kommentarer! Alltid lika roligt och givande (du har ju gett oss många bra tips längs vägen) att läsa. Ja, det är helt otroligt att bottenvåningen snart är klar. Har lite svårt att tro det själv då det var byggkaos förra veckan, som bilderna visade men de som jobbar där är helt grymma.
   Kram och hoppas att du har haft en riktigt hövlig helg du också!

  Leave a Reply