Inredning, vardagsrum

soffbord i marmor

Ja, visst känns det väl som att marmorn hänger med ännu ett tag. Vi kan visst inte få nog av detta tjusiga naturmaterial. Själv har jag mer eller mindre klätt in halva köket i det och jag tycker det är såå snyggt! Soffborden som vi har i teak hade jag mer än gärna bytt mot ett marmorprytt.

Jag har valt ut några av mina favoriter när det kommer till soffbord i marmorbord och det finns verkligen en hel uppsjö att välja mellan.

kasenberg-soffbord

Denna finhet med metallunderrede i vitt kommer från Kasenberg och den finns i olika storlekar och utföranden. Jag gillar enkelheten med detta bord. Och sen passar det ju dessutom till Karin-fåtöljen.

asplund-tathi

En annan beauty är Tati  från Asplund som har förkommit flitigt i både inredningsmagasin och vis stylingar. Den är lite som marmorbordens Rolls Royce och också den som går lös på mest pengar.

marmorbord-karin-bruno-mathsson-husligheter

Soffbordet Karin från DUX formgivet av Bruno Mathsson hade jag inte heller tackat nej till. En modern klassiker som gör sig lika fint nu som det gjorde 1977, vilket var året då det formgavs.

Mio soffbord marmormönster

Om man känner att man inte vill lägga en halv förmögenhet så kanske det här soffbordet Bellissa från Mio kan vara något. Det är inte marmor utan ett tryckt marmormönster på skivan.

Olsson-&-Gerthel

Ett annat enkelt marmorbord som finns i olika utföranden är soffbordet Alice från Olsson & Gerthel. Bordet tillverkas i Skåne och är formgivet av Susanne Gerthel. Underredet är i järn som är lackerat i svart eller vitt. Efter tycke och smak helt enkelt.

ox-table-marmor

Sist men inte minst, O table från Ox Denmark. Också detta går att få i många olika utföranden, bland annat både grön och vit mässing med olika färger på underredet.

Om man vill sätta sin egen prägel på sitt marmorbord så har Livet hemma gett exempel på detta. Hur man helt sonika tar ett IKEA bord och beställer en måttanpassad marmorskiva och sätter på. Allt går således med bara lite fantasi och kreativitet.

Nej, nu ska jag hoppa i badet. Känner att jag har en annalkande förkylning och i kroppen och det gäller att mota Olle i grind. Dags att kurera med varma drycker, bad och hälsosamma teer.

Hoppas allt är bra med er och att ni har njutit av lediga dagar!

Kram så länge ❤️

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Home2tiny 3 januari, 2016 at 23:02

  Visst är det snyggt med marmorbord. Själv är jag jättenöjd fortfarande med det marmorbord vi själva fixade för ett antal år sedan. Håller tummen att du klarar dig från förkylning. God fortsättning fina du. Stor varm kram Tina

 • Reply Ekenäsliv 4 januari, 2016 at 00:05

  Ja, tänk vi som gjorde klart vårt vardagsrum förra våren och nu drömmer jag om ett annat soffbord… Säg INTe det till min man för jösse namn 😉
  Meeen, jag har fått med honom på en köksö, ja när vet jag inte för just nu är det inte aktuellt… Men man måste ju drömma tills dess. Den ska då var med en marmorskiva iaf… Det var ju attans att de där trisslotterna in levererar mer än en ny lott typ…
  Ha de fint och hoppas förkylningen flyr sin kos.
  Kram Anna

 • Leave a Reply