kyckling, recept

Sofias kycklingcurry med äpple och vitlök

Min kompis Sofia lagar fantastiskt god mat! Och ofta har jag hämtat inspiration från hennes rätter när jag själv lagar mat. När vi bodde i Karlskrona så träffades vi titt som tätt och lagade mat tillsammans när våra män var borta (vilket de var ganska ofta:) En av de gångerna lagade hon kycklingcurry med äpple och vitlök och den har verkligen kommit att bli en favorit hos oss. Det som är så bra med denna rätt är att man lätt kan dubbla receptet och bara göra såsen och frysa in. Sen är det bara att ta fram en dag när man har lite mindre ork och steka lite kyckling och blanda i.

kycklingcurry-med-äpple
(Som ni ser (på den dåliga bildkvalitén) så har det börjat mörkna på kvällarna även här nu)

4 port

3-4 kycklingfiléer beroende på storlek
4-5 dl vispgrädde
3 msk curry (eller efter smak)
2 st äpplen
2 vitlöksklyftor
1/2 msk buljong (jag använder lantbuljong utan tillsatser)
1 gul lök
smör

Gör så här:
Skär lök, äpple och vitlök i små bitar. Alternativt kan man riva vitlöken eller pressa den, men själv föredrar jag att man hackar den lite med kniven eftersom den inte blir lika besk då. Smält smör i en stor panna eller gjutgärnsgryta och fräs lök, vitlök och äpple mjuka. Detta kan ta en liten stund. Häll sen över curryn och blanda runt. Häll sedan över grädde och låt puttra tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

Skär kycklingen i (små) bitar och stek den i smör tills den är klar. Salta och peppra. Häll sedan över kycklingen i såsen när den är klar och låt allt puttra tillsammans en stund. Själv åt jag min med fitnessnudlar, vilket är ett perfekt alternativ om man vill hålla nere på kolhydraterna. Barnen åt sin gryta med vanligt hederligt basmatiris.

Idag har jag varit och tränat. Mannen och jag avlöste varandra:) Jag sprang 5 km på ca 30 minuter så det känner jag mig nöjd med. Därefter hoppade jag på en cross trainer och körde 10 minuter intensivt. Himla jobbigt var det! I morgon är planen att gå på en class istället, power dumbell.

Nu ska vi ta kväll här i vårt casa och tända lite ljus och säga god natt till alla underbaringar.

Ha det bäst!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jess 5 november, 2013 at 19:10

    gott. Och jag har käkat kyckling med krämig currysås idag, utan nudlar……bara grönsallad. Kramiz <3

  • Leave a Reply