allt som är vackert, Inredning, musik, resor

som ett blommande mandelträd

Den syn som möttes oss då vi körde till Granada, och framförallt då vi körde från Granda och upp mot Sierra Nevada är nog en av de vackraste jag har sett. Mandelträden stod i full blom och det var rosa och vitt överallt i backarna där vi körde. På ett ställe stannade vi bilen och sprang ut, barnen lika lyriska över mandelträden som sin mor. Och kan man vara annat?

Dessa vackra blommor, så skira, så ljuvliga, så magiska med sin skönhet. Klart att vi lyssnade på den tonsatta dikten av Pär Lagerkvist Som ett blommande mandelträd. Detta var en av de saker jag lovade mig själv att uppleva under vår vistelse här i Spanien, att se mandelträd i full blom. Så många gånger jag har lyssnat på låten och tänkt att jag en gång ska uppleva den där blomningen. Och nu har jag gjort det. Likväl som det var en upplevelse att se Alhambra så var det en upplevelse på ett annat plan att se detta träd stå i blom.

OM ni mot all förmodan har missat dessa vackra sånger från Bo Sundström och Frida Örns album Den lyckliges väg så råder jag er att söka upp dem på Spotify omedelbums. 

Kram och sov gott!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mariette 27 februari, 2014 at 00:00

  Underbar syn. Så härligt Sportlov att byta miljö men ändå vara nära ”hemma”.
  Ha nu en härlig morgondag.
  Kram

  • Reply Piccolecose 27 februari, 2014 at 23:54

   Ja, det är verkligen otroligt vackert!!!! Att få se och uppleva alla dessa vackra platser bär jag med mig nära mitt hjärta. Det är en ynnest faktiskt att få prova på att leva i ett annat land och i en annan kultur. Kan tänka mig att du förstår exakt vad jag menar.
   Kram

 • Reply Suss 27 februari, 2014 at 06:55

  Underbara bilder! Så vackert med mandelträd!
  Ha en fin torsdag, kram Suss

  • Reply Piccolecose 27 februari, 2014 at 23:55

   Tack Suss! Ja, dessa mandelträd är verkligen något i en klass för sig!
   Kram
   Rebecca

 • Reply dianasdrömmar 27 februari, 2014 at 06:56

  Åhh, så vackert kram Diana

 • Reply Ekenäsliv 27 februari, 2014 at 09:04

  Men åååååå så vackert!!!
  Längtan efter bristande knoppar är verkligen stoooor nu:)
  Kram Anna

  • Reply Piccolecose 27 februari, 2014 at 23:56

   Jag kan tänka mig det. Men nu är våren snart på väg till också!!!
   Kram
   Rebecca

  Leave a Reply