recept

Spaghetti alla Norma- gott, enkelt och billigt

Tisdagar är de dagar som ger mig absolut sämst samvete. I varje fall när jag är själv om att hämta på dagis. Dessa dagar slutar jag sent och hämtar godingen efter 17. Det är kanske inte så sent för många andra men för mig är det det. Jag åker hemifrån strax efter 7 på morgonen och hämtar efter 17 på kvällen. När det är ljust ute så känns det lite enklare men när det är mörkt ute så är det förfärligt. Idag var dessutom Alba och lekte hos en kompis och behövde bli hämtad vilket resulterade i att B somnade i bilen strax före kl 18. Jag har knappt fått se honom i vaket tillstånd idag vilket känns tråkigt:( Men, men som sagt är det inte varje vecka det händer men jag tycker alltid det är lika jobbigt när det gör det.

En helt annan sak, antar att vi inte är de enda som försöker äta billigt i januari månad, efter julklappar, nyårsfirande och diverse annat. Något som är gott och nyttigt är då att laga mat med tomatsås som grund. Som Pasta alla Norma som har kommit att bli en av mina absoluta favoriträtter. Jag äter i stort sett aldrig pasta utan väljer mina tillfällen.  Pasta alla Norma blev jag bjuden på första gången av min svärfars fru i Rom.

spaghetti-alla-norma

Till 4 port behöver du: 

2 aubergine
olivolja
ca 2 brk tomater (jag brukar köpa hela på burk och passera dem med stavmixern)
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 dl hackad färsk basilika
ricotta eller mozzarellaost
salt & peppar

till servering:
spaghetti (eller kalorifria nudlar)

Gör så här:

1. Börja med att förbereda auberginen. Skär den i kvartar och lägg den i ett durkslag. Strö på lite salt och lägg något tungt ovanpå. På detta sätt så får man ur det beska ur auberginen. När den har legat så ett litet tag, allt från en halvtimme till en timme så sätt på stekpannan och häll i olivoljan.
2. Stek auberginen och dela upp det på två eller tre omgångar. Lägg inte ner för mycket åt gången utan lägg auberginen så att alla skivor nuddar pannan. Häll på mer olivolja om det behövs. Låt dem få en fin stekyta och mjuka lite. Häll över oregano.
3. Lägg all auberginen åt sidan på en tallrik och skär vitlöken i små bitar. Stek dem sedan i olivolja tills de blir lite gyllene. Obs, låt dem inte brännas för då smakar allt beskt!
4. När de är lite gyllene och den där makalöst goda doften börjar sprida sig, lägg då i auberginen och de de passerade tomaterna och låt sjuda tillsammans i cirka 15 minuter. Blanda i basilikan mot slutet men spara lite att lägga på den färdiga såsen. Salta och peppra efter behag.
5. Koka spaghettin al dente. Stirra dig inte blind på klockan utan hemligheten är att man smakar av pastan!
6. Blanda spaghettin med såsen och toppa med hackad mozzarella eller ricotta. Dekorera med basilika.

 

Våra barn är inte särskilt förtjusta i aubergine. än… så till dem så brukar jag bara göra tomatsås och servera med antingen gnocchi eller pasta och servera med en massa hyvlad parmesanost. Det ska snöa:)

Nu ska vi ta kväll här i vårt casa och jag ska sen krypa upp i soffan och jobba en stund. Nu är vi tillbaka i verkligheten igen.

Kram!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ekenäsliv 12 januari, 2016 at 21:19

  Låter ju jättegott!
  Ska jag laga en dag när vi är till fjälls nästa veckan:)
  Joooo då, det känns… Vi lägger dessutom till två födelsedagar första veckan i januari här i familjen som grädde på moset.. Phu alltså!
  Förstår att det känns jobbigt för dig. Jag har varit själv med min dotter första 4 åren, o sen tog det ju ett tag innan min man kom in i rollen. Men nu är det annorlunda.
  Men förstår att det är tufft när din man är borta mycket.
  Jag önskar ju ibland at in vore borta mer jag 😉
  Ta hand om dig!
  Kram Anna

 • Reply Ramona 13 januari, 2016 at 07:35

  Alltid trevligt med recept 🙂 Tack för det. Jättefin blogg har du.

  • Reply Rebecca 15 januari, 2016 at 20:20

   Tack snälla du ❤️

  Leave a Reply