familj, hus och renovering, Inredning, kök

stolarna och lite kvar att fixa…..

Jag lovade ju att ni skulle få se en bild på hur det blev med stolarna vid ön, som jag skrev om häromdagen. Stolarna heter Janinge och kommer från IKEA. Vi har den som är ljust grå. Totalt så kommer vi att ha tre, men då det fattades en skruvsats till den tredje så har en inte kommit på plats än.

På köksön står bla min fina Karlskronalampa, Flaggskär (döpt efter en av Karlskronas öar),  som jag är så glad för. Jag har sett att den har spridit sig som en löpeld bland många bloggare på sista tiden vilket är kul. Karlskrona Lampfabrik förtjänar att uppmärksammas då det är ett gediget hantverk som ligger bakom. Jag har haft min i några år, ända sedan jag uppmärksammad den hemma hos min trendkänsliga kompis Anna.

Som ni ser så är det fortfarande en del att fixa med innan köket är helt klart. Bland annat så ska mdf-skivan under köksön göras om då det blev en diff på några millimeter vilket tyvärr märks alldeles för tydligt. Dessutom ska det på en kåpa på fläkten så att man slipper se det där röret och sladden bakom. Helt hopplöst är det förresten att ens försöka få till en bra bild i detta evighetslånga mörker. Denna årstid är det verkligen inte optimalt att fotografera. Kanske att någon har några bra tips??

Idag har jag haft min lediga dag och det hr både hunnits med hemmafix och lite hårfin. Fredrik har slängt i lite slingor, så nu är jag ljus igen. Himla skönt faktiskt! Jag hann också med att hämta ut några paket, innehållet i dem får ni se en annan dag här på bloggen. På instagram finns bild på en av sakerna jag hämtade.

Nu ska jag fortsätta att jobba en stund innan det är dags för sängen. Detta är min första vecka på 80% och än så länge så känns det bra. Men sen är K hemma också så vi kan dela upp sysslorna lite mer emellan oss. Alltså, jag har sagt det innan och jag säger det igen. Det är ren LYX att vara två vuxna i hushållet!!! Jag har inte hunnit med/haft möjlighet att gå till frisören på flera månader, och haft ansvar för det mesta här hemma och nu känns det som att vi så sakteligen håller på att  komma ikapp lite. K kommer dessutom att vara hemma lite extra i januari och februari vilket känns ofantligt skönt.

Kram och sköt om er!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Frida 15 januari, 2015 at 08:54

  Så stilrent och snyggt!
  Jag skall göra om mitt kök 2015 och behöver massor av inspiration.
  Det finns ju så många val och så skall vara två som tycker till.

  Jag gillar färg men samtidigt det stilrena…jag gillar lite gammalt men ändå nytt :)) Får se hur detta går!

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:37

   Tack snälla!Ja, jag vet preeeecis hur det är. Jag har lusläst varenda inredningstidning och pinnat på som bara den sedan vi köpte vårt hus. Det är stora val man står inför. Tack och lov så har vi igenom hela processen varit otroligt överens. Det låter som att du är något på spåren, färg men ändå stilrent, gammalt men ändå nytt. Det kommer att bli snyggt tror jag!
   Kram

 • Reply Helen 15 januari, 2015 at 13:06

  Vad fint det blev med nya stolarna! Är så förtjust i marmorskivorna. Det rent och fräscht ut på nåt vis!

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:38

   Tack gulliga du! Det känns faktiskt fräscht på något sätt precis som du skriver. Och stolarna är vi så himla nöjda med.
   Kram

 • Reply Emelie 15 januari, 2015 at 13:21

  Hej!

  Jag undrar vad färgkoden heter? Den är verkligen perfekt! Stort tack!

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:41

   Färgkoden heter S3005 G50Y. Vi är supernöjda med den, så himla balanserad!

 • Reply Anna - Starwoman 15 januari, 2015 at 16:26

  Ert nya kök är så jäkla snyggt, och stolarna var ju jättefina och passade perfekt där! Tummarna upp, synd med glipan som ni måste åtgärda dock alltid tr¨kigt med strul.. 🙂 Kramar

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:43

   Tack söta du! Ja, stolarna kändes liksom som klippt och skurna för vårt kök. Färgerna harmonierade så himla bra med varandra. Det där med glipan är sånt som händer när man gör sånt här. Samtidigt så är vi galet petiga, många hade nog inte brytt sig men när man har lagt ner så mycket jobb som vi har gjort så vill man liksom ha alla detaljer perfekta.
   Kram

 • Reply Cissi 15 januari, 2015 at 21:42

  Åh, vad kul med lite bilder! Det ser supersnyggt ut. Känner igen mig till 100% i hur det är att vara ”ensam hemma”, ibland förstår jag inte hur man lyckas pussla ihop det..?! Men det brukar lyckas med massor av jag-får-ta-det-sen-mentalitet!

  • Reply rebecca 15 januari, 2015 at 22:51

   Ja, men inte sant. Ibland känner jag mig som en himla maskin när man far fram och tillbaka, hämtar lämnar, lagar mat och byter blöjor. Inte konstigt att man somnar som klubbad på kvällarna:)

 • Reply Adela 16 januari, 2015 at 16:49

  Men oooo sååå snyggt! Blev helt såld på stolarna, de måste jag kolla in noggrannare! Är SÅ förtjust i lampan med från Karlskrona lampfabrik:)
  Du har så FIN smak Rebecca!

  Kram
  Adela

  • Reply rebecca 19 januari, 2015 at 21:24

   Du är så himla gullig Adela! Lampan är verkligen en fröjd för ögat.
   Kram

  Leave a Reply