Hemnetspan, Inredning, vardagsrum

Tavelvägg deluxe

Medan jag sitter och väntar på att min nykokta koksaltlösning ska svalna så tänkte jag på att visa er lite bilder från en magisk tavelvägg i en gammal sekelsikteslägenhet i Göteborg som just nu är till salu via Bjurfors, med stuckaturen i taket och allt.
majorsgatan

Jag älskar verkligen den här blandningen av nutida fotokonst och gamla skisser, ramar och speglar. Ser ni hur effektfullt det blir med både tomma ramar och speglar som samsas med konsten. Jag tycker att det ger ett lugnt intryck trots att det är ganska många saker som rym på en relativt liten yta. Som jag skrev på instagram så känns den så självklar och själv tycker jag inte alls att det blir så självklart när jag ligger med ramar etc på golvet och försöker få det till att ligga en tavelvägg. Men den begåvade stylisten Emma Fischer gör det med säker hand.

majorsgatan2

En annan sak som jag gillar med lägenheten är att man har använt sig av en fondvägg. Det har ju varit lite av ett tabu på sistone men månne att det är på väg tillbaka. Faktum är att jag bara häromdagen frågade K om vi inte skulle måla en av väggarna i vårt vardagsrum för att höja atmosfären lite och samtidigt bryta av mot allt det vita. Saken är inte slutdiskuterad ännu. Jag är också tokförtjust  Tove Frank postern (tjejen med hatten) och en sån finns redan på önskelistan.

majorsgatan6

En tamburmajor fungerar, som ni ser, utmärkt på andra ställen än i hallen. Jag brukar ofta titta efter dessa på nätauktioner etc.

majorsgatan4

Här är också ett snyggt exempel på hur effektivt det blir när man blandar olika soffbord med varandra. Ett lite lägre spegelbord och ett vitt med raka former.

majorsgatan5

Och såklart en ljuvligt inbjudande säng med massor av kuddar, täcken och kappor. Om ni vill se fler exempel på snygga tavelväggar eller vad man ska tänk på så kan ni kika på detta inlägg som jag skrivit tidigare.

Nej, nu har nog min saltlösning svalnat så jag ska ta och skölja mina onda bihålor. Får spendera ytterligare en dag på soffan med omnejd, igår fick jag ny antibiotika så nu håller jag tummarna igen.

Härlig fredag på er  ❤️

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Adela 14 maj, 2016 at 11:17

    Å så mycket snyggt!!;)

    Många kramar och skön Mellolördag!
    Adela

  • Leave a Reply