hus och renovering

till salu

huset

Nu är det ett faktum och huset ligger ute till försäljning. Usch, det känns i hjärtat. Behöver nog fler dagar att smälta detta. Just nu vill jag bara gråta. Och det tillåter jag mig själv att göra.

Jag har hatat detta hus lika mycket som jag har älskat det. Det höll på att ta knäcken på mig fullständigt när vi renoverade men det kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. Detta hus som mannen köpte i hemlighet efter att vi varit på visning och jag föll handlöst för dess charm. Han överraskade mig sedan och körde hit mig med ögonbindel, då satt de dåvarande ägarna och väntade i trädgården med en flaska bubbel. Jag förstod ingenting. Blev helt överrumplad. Vilka minnen. Fina minnen. Jag kommer att stanna i dem en stund i dag.

Min vän A som tidigare bodde i ett av grannhusen sa vid ett tillfälle att: ”vi kommer aldrig att få ett sånt här hus igen. Med denna takhöjden och alla vackra detaljer.” Nej, det ligger mycket sanning i det. Men vi får kanske något annat. Något annat som är lika bra, eller bättre, fast på ett annat sätt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply jess 1 februari, 2013 at 13:44

  Ett sånt underbart hus, det ser ut som ett riktigt Hem:-)
  Förstår din känsla, ditt vemod….Jag kommer väl att uppleva samma känsla till hösten…Ett älskat-hatat-hus….Har också gått igenom 10 år av renovering…Men ni hittar nytt, varje epok har sin tjusning. Kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  LillaFina sover på bröstet

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:39

   Det är väl så. Lite tungt när man är mitt i bara. Och när det råder ovisshet. Men jag försöker övertyga mig själv om att vi kommer att landa i något som är ännu bättre:)
   Kram fina du!

 • Reply Sandra 1 februari, 2013 at 14:46

  Åh vilket fint hus ni har!!

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:39

   Tack!

 • Reply mrs Sessan 1 februari, 2013 at 16:01

  Så vackert ditt hus är <3 Jag förstår din berg & dal bana hjärtat. Vår lägenhet har lagts ut nu 🙁
  Jag som inte ville anat än ha lägenheten i Halden, känner mig så upp & ner nu…

  Vi får hålla ihop nu :puss:

  Kramar i massvis

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:41

   Tack kära du! Ja, nu får vi stötta varandra i det här. Så mycket känslor när man bestämt sig för en flytt! Ska bli spännande att se fler bilder på ert nya boende!
   Kramar <3

 • Reply Linda 1 februari, 2013 at 17:33

  Åh Rebecca!

  Hamnade här av en händelse och ser att ni både ska flytta och har blivit en mer (som utan tvekan är sin storebror upp i dagen eller har jag fel?) Hoppas allt är bra med er alla. Ge finaste J och A, och självklart dig själv, K och nytillskottet också, de största kramarna från mig.

  Stor kram,
  Linda

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:44

   Linda! Åh, fina Linda!
   Vad roligt att just du hamnade här. Vi har tänkt så på dig. Hoppas att allt är bra med dig. Ja, här händer det mycket just nu. Vi fick en liten till förra året i augusti och i samma veva bytte K jobb. Och nu ska huset säljas…..
   Barnen hälsar med massor av kramar och vi också <3

 • Reply Happyvardag 1 februari, 2013 at 19:28

  Underbart……Vill ha! Kram vännen

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:45

   Du hade passat här!
   Kram <3

 • Reply Jannica 1 februari, 2013 at 22:21

  Det är så fint, ert hus. Förstår det måste kännas i hjärtat. Men ni hittar något som blir till ert, och alldeles säkert lika fint, igen. Såklart. Ni vet ju uppenbarligen hur man gör:). Och det gäller ju att fånga livet. Har samma bok som du skrev om i ditt tidigare inlägg och samma berättelse fastnade när jag läste den för några år sedan. Nya äventyr väntar. Det gäller att våga. Det är jag inte så bra på, alla gånger. Kram!

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 12:47

   Nej, det är ju så. Kände bara att det blev så känslosamt i går. The end of an era, liksom. Men som sagt, nya äventyr väntar och vi ska göra det bästa av det här. Och träna oss i att leva varje minut.
   Kramar till dig <3

 • Reply Carita Liljendahl 2 februari, 2013 at 13:22

  Ett sådant fantastiskt fint hus! Förstår att du kommer att sakna det. Var ska du/ni bo i framtiden? Utomlands?

  • Reply pilotfrun 2 februari, 2013 at 17:02

   Tack så mycket! Ja, det är ett vackert gammalt hus. Helt byggt i sten dessutom med de där riktigt gedigna väggarna. I nuläget är det inte bestämt till 100% vart det bär av näst men eventuellt blir det utomlands.

 • Reply Karin Bucht 3 februari, 2013 at 10:11

  Jag förstår att det måste kännas trist att sälja sitt hus.

 • Leave a Reply