de där dagarna som kallas livet, shopping, spanien

tillbaka i vardagen

är vi nu med besked. Det är två ordentligt trötta små barn som motvilligt ramlar ur sängarna på morgonen. Och då börjar skolan här i Spanien inte förrän klockan 9 jämfört med klockan 8 som den gjorde i Sverige. Dryga två och en halv månaders lov har satt sina spår:) Jag tycker dock att det är så skönt att återgå till fasta rutiner igen och det är också skönt att faktiskt få någon timme på kvällen i lugn och ro. I går kväll somnade barnen och mannen (som skulle upp vid 4 i morse) redan vid 21 och jag hade tid att sitta och kolla igenom mina lektioner, som jag läser på distans via högskolan i Jönköping.
solrosor2
I morse lämnade jag barnen på skolan och mötte sedan upp Jessica och Linnea ”hos dansken”. Det är ett litet café som ligger en bit ifrån skolan och som ägs av en dansk man. På vägen dit så slog det mig hur innerligt lyckligt lottad jag är som får vara med om detta. Att kunna lämna barnen på skolan, traska i väg med lilleman i vagnen och sätta mig utomhus och ta en kaffe i solen med en vän. Det är vardagslyx som smäller högt!

Efter kaffet hos dansken så tog vi åter en tripp till ”Marocko-butiken” då jag skulle kolla om de hade fått in min stora svart svart lykta men det hade de inte. Detta är Spanien så de säger alltid, i morgon, mañana…. en dag så står den väl där och väntar på mig. Istället för lyktan så köpte jag en liten skål. Hemma i Sverige har jag alltid små skålar som jag förvarar mina smycken i men här i Spanien har jag inte haft några så det var på tiden. Annars lägger jag ringar och armband lite varsom.
solrosor1

Nu har jag satt mina fina solrosor, som jag fick av Jessica och Linnea, i vatten och ska plocka i ordning lite här i vårt casa. Städerskan kommer om en stund så här måste vara någorlunda undanplockat. Vi har faktiskt unnat oss lyxen att ha en städerska som kommer hit en gång i veckan och städar igenom hela huset. Vårt hus här nere är inget speciellt och kostar inte lika mycket som huset vi hade i Sverige så därför tycker vi att det är värt det.

Vi hörs kanske lite senare!
KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mirva 5 september, 2013 at 16:01

  Vad läser du för ngt på distans? SNYGG skål! Kram Mirva

  • Reply pilotfrun 5 september, 2013 at 19:28

   Tack! Ja, jag tyckte den var himla söt. Jag läser visuell kommunikation och bildbehandling. Superkul! Kram

 • Reply helenasenklavardag 5 september, 2013 at 17:13

  Går det bra med fotokursen? Jaa njut av varje dag du kan leva på det där viset, jag är inge avundsjuk alls hi hi. Kul att de har liknande inredning som i Sverige.
  kram helena

  • Reply pilotfrun 5 september, 2013 at 19:29

   Ja, det går fint! Har bara börjat med bildbehandlingakursen. All litteratur är fortfarande i Sverige. Hämtar den när vi åker hem för att kolla tomt om två veckor:)
   Kram

 • Reply Karin B 5 september, 2013 at 17:21

  Kul att man kan rösta på din blogg på Besökstoppen.

  • Reply pilotfrun 5 september, 2013 at 19:30

   Ja, visst är det!! Och såg att din blogg var denna veckans blogg! Kram

 • Reply Adela 5 september, 2013 at 19:16

  Å vad härligt du har det;) Fika i solen funkar bra här hemma med än och jag njuter av varje sekund. Har missat, vad är det du läser på distans?

  Kramar
  Adela

  • Reply pilotfrun 5 september, 2013 at 19:31

   Jag läser visuell kommunikation och digital bildbehandling. Jättekul!
   Kram

  Leave a Reply