resor

Top of the morning to you

Eller inte… Vi tog hål på myten om att man faktiskt säger så i Dublin för det gör man inte alls. Martina testade att säga det till vår tobaksluktande taxichaffis på väg ut till flygplatsen igår och han brast ut i gapskratt och: ”det där uttrycket använder man inte, om någon hade sagt så till mig så hade jag kollat på honom som att han hade haft två huvud.” Ja, så då vet vi hur det ligger till med det. Själv hade jag aldrig hört det under mina år i Dublin men Martina var tvärsäker på att det var så man sa haha.

dublin4

Vi har haft lugna, sköna dagar som varvats med barer, promenader och shopping. Här ovan står jag i parken St Stephen’s Green under vår söndagspromenad.

dublin7

Här var förhållandevis grönt i parken och vädret kändes nästan mer som vår än som vinter.

dublin9

dublin8

Martina som är en djurälskare av rang var helt i harmoni när en artig irländsk herre erbjöd henne mat så att hon kunde mata duvorna.

dublin11

dublin3

The Powerscourt Center är ett personligt och mysigt köpcentra mitt inne i Dublin som inte saluför de stora kedjorna utan mest små butiker med handplockade godbitar.

dublin6

Deras juldekoration var dessutom något helt i en klass för sig. Det var väldigt pyntat och fint på så många ställen men just här inne i den gamla vackra byggnaden var det lite extra fint. Att det dessutom var en skolkör som stod och sjön Christmas Carols gjorde ju inte saken sämre…..

dublin10

Det finns pubar och kyrkor i många hörn men vår favorit var Sophie’s, the rooftop bar. Med en magisk utsikt över Dublin och fantastiskt god mat så är det ett ställe jag gärna besöker fler gånger.

dublin5

Här står jag på O’Connell bridge under vår sista dag. I och med att jag har bott i Dublin så hyser jag väldigt starka känslor för just den staden. Det är kanske inte den vackraste, inte heller den mest spännande men det är något med folket, värmen de besitter och den härliga atmosfären som gör att jag mer än gärna återvänder dit ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Karin B 10 december, 2016 at 21:32

    Vilka vackra bilder!

  • Leave a Reply