hus och renovering, Inredning, vardagsrum, vintage

Tulpaner & daggkåpa

Finns det något ljuvligare? Sedan jag övertog en trädgård där daggkåpa dominerande bland växtligheten så har jag gått från att knappt ha kunnat urskilja växten från andra gröna buskar till att verkligen uppskatta och älska skönheten och enkelheten med den. Det är väl så att det vackra bor i det enkla, inte sant? Och den gör sannerligen skäl för sitt namn, om man går ut i arla morgonstund så ser man hur daggen liksom fångas upp och bildar vackra droppar på daggkåpan.

Tulpaner och daggkåpa

 

Postern ovan heter Tulpan & daggkåpa och den är i detta nu på väg hem till mig, formgivaren heter Anna Handell och den finns på Nordic Design Collective. Med sina färger har den en given plats hemma hos oss. Rosa och grönt, kan liksom inte komma närmre min färgskala än just så. Var den ska hänga är dock oklart, sovrummet känns som en naturlig plats men nu när äntligen ovanvåningen börjar komma i ordning så kanske den behövs där för att fixa balansen. Jag knäppte faktiskt av en bild precis innan barnen och jag stack till Karlskrona. Inte vidare stylad, och med barnens klädhögar i fokus men tänkte att det var länge sedan jag visade en bild på just denna.

ovanvåning

 

TV-bänken ska inom kort bytas ut den också och vi ska ha en likadan bänk här uppe som vi har nere. Alltså en sådan här.

vardagsrum11

Men, men det tar ett tag innan man har känt efter hur man vill ha det och vad man vill ha. Impulsköpenstid är förhoppningsvis förbi.

I morgon ska det bli sol har jag hört och barnen och jag laddar för en solig dag i vår underbara skärgård. Jag vet att alla snackar om Västkusten och de långa sandstränderna och visst är det vackert. Men INTE att de går upp mot skärgård. Så är det bara:)

Kram och so long!

ps. om det är någon som undrar så går det förtjusande bra med min detox. I morgon går jag in på sjätte dagen och jag känner mig renad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ljuva Magnolia 16 juli, 2015 at 07:12

  Tjena snygging!
  Hoppas allt är bra med dig och att ni har en fin sommar och ledighet tillsammans. Tittar in då och då men blir inte lika ofta nu på sommaren, man hinner liksom inte riktigt nu 😉

  Så avis på ert underbara hus, såna skönheter går inte att få tag på här. De flesta villor byggdes här i Torslanda under 80-talet, efter att flygplatsen flyttade härifrån till Landvetter. Innan dess mest sommarstugor. Stilen på villorna är mexitegel, suteräng, och typ onsalavillan. Bara några få skärgårdsvillor och andra mer attraktiva (enligt mig). Blir till att bygga själv den dagen vi ska ha fristående hus.
  Bla bla..

  Nu blir det ut i solen här, kram!
  Catta

 • Reply I mitt huvud 16 juli, 2015 at 07:16

  Ni har verkligen fått det superfint!!!

 • Reply Josefine 16 juli, 2015 at 08:07

  Så snyggt!!! Spännande stt se när övervåningen är klar den kommer bli kanonfin!!!

 • Reply Lingon 16 juli, 2015 at 10:56

  Underbar poster och jag gillar också daggkåpa, den är så fin med de limegröna blommorna tycker jag. Tyvärr gillar sniglarna att sova under den hemma hos mig. Fast de har väl bra smak de med.
  Ha en fortsatt finfin dag,

 • Reply Mian på Finaste mattan 21 juli, 2015 at 12:01

  Elle öliv… : )

 • Reply Anna 24 juli, 2015 at 21:06

  Hej! Undrar om du kan tipsa om en bra restaurang i Karlskrona?

  • Reply Rebecca 2 augusti, 2015 at 17:05

   Hej Anna! Lite sent svar kanske. Den mysigaste restaurangen i Karlskrona ligger en bit utanför, i Kristianopel och den heter Sött & Salt.

 • Reply MarieLouice 29 juli, 2015 at 13:11

  Jag har en liten fråga; Vart har ni köpt den fina tvbänk en ni har på ”där nere”? Precis en sådan jag letar efter. Mvh MarieLouice

 • Leave a Reply