före- och efterbilder, hus och renovering, Inredning

Undulater, fjärilar, nyckelpigor och stora blommor

I Albas rum är det väldigt mycket färg. Åtminstone på ena sidan. Tapeten Budgies från Photowall  föll jag för redan när den lanserades och som tur är så gillade Alba den precis lika mycket som mig.

albas1

 

Sen har jag Alba fått det där toalett/sminkbordet som jag själv alltid önskade mig som liten. Fast vi får se hur länge det stannar kvar, just nu är vi inne på att eventuellt ersätta det med ett skrivbord. Åtminstone för en tid. Således passade jag på att knäppa några bilder när det fortfarande finns kvar.

albas2

 

budgies nadja wedinHäromdagen passade jag också på att sätta upp lite tavlor som stått och väntat ett tag. De hade jag i gästrummet ivårt tidigare hus men tycker att de gör sig så fint i ”blomrummet”. Som så mycket annat i vårt hus är de inköpta på loppis.

albas6

 

Det är också den gamla mässingslampan som jag berövade sin skärm på när jag köpte den på pingstkyrkans sekond hand i Karlskrona för några år sedan. Istället är det en lampa från Claes Ohlsson med synliga glödtrådar som pryder den. Forsythian kommer från trädgården och den upptäckte jag faktiskt bara häromdagen att den fanns i vår trädgård:) Den hade exploderat när vi kom tillbaka från Karlskrona.

platsbyggd sängFör att balansera upp det i rummet så är övriga väggar målade i vitt, och så får sängkläderna också  vara. Till vänster är det en plastbyggd garderob som jag kan visa mer av framöver. Det kändes viktigt att maximera utrymmet då alla barnens rum har snedväggar. Under sängen är det två stora förvaringslådor som sväljer det mesta.

Nu har vi ju gjort om planlösningen och flyttat och byggt om varenda vägg för att optimera utrymmet och göra huset till ett enfamiljshus, men där Albas rum är var tidigare ett sovrum om än något mindre. Då såg det ut såhär:uppe albas rum

 

Ovanför sängen fortsätter pippi och blomtemat med prydnadsfåglar och tavlan med full blomsterprakt som heter ”Joy path”. Det är kul med en hylla ovanför sängen för där kan man med små enkla medel göra om, byta tavlor, ställa upp böcker etc. Fast om jag tänker rätt så får jag inte hålla på såhär särskilt länge till då den lilla damen gillar att sätta sin egen prägel.

 

albas4

 

Vi har valt att sätta tapeter i alla sovrum, i barnens rum bara som fonder, för vi tycker att det känns mer ombonat så. Resten av huset är målat vitt med kalkfärg så det känns bra att väga upp det lite. Det har ju varit en himla debatt om all färg på sistone men jag måste erkänna att jag älskar vita väggar. Det är lugnande och känns rent och fräscht. Sen är det enklare att förändra textilier i form av kuddar och gardiner än vad det är att måla om väggarna när man har tröttnat på färg.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mia 23 april, 2015 at 17:20

  Harmoni… ett enda ord för att sammanfatta. Harmoni.

 • Reply Ida 23 april, 2015 at 19:50

  Hej Rebecca!
  Jag tycker att du har en jättefin blogg och det är inspirerande att läsa om er husrenovering! Vi håller själva på med husbygge och jag har några frågor som du gärna får besvara. Jag tycker att ert kök är så snyggt och undrar vad ni valt för färg? Ni har ju ett köksfönster över ena bänken. Vilken höjd sitter fönstret på? Jag funderade också på vad det är för fönster och även vad det är för innerdörrar ni valt?

  Tack!
  MVH Ida

 • Reply Viktoria H 27 april, 2015 at 19:23

  Tapeten är verkligen helt ljuvlig!
  Säg till om du vill ta en kopp kaffe någon dag, hade varit kul att veta vem man följer på nätet 🙂 Kram V

 • Reply Åse 30 april, 2015 at 21:27

  Åh helt fantastiskt BEDÅRANDE!!!! Dör en smula ♥︎
  P&K

 • Leave a Reply