Gran Canaria

Utflykt till bergsbyarna

När vi kom hit så fick K en lista av en kollega på platser som var väl värda att besöka här på Gran Canaria. På listan fanns även restauranger och lunchställen med. Nu har vi snart tagit oss igenom den listan. Igår besökte vi byarna Tejeda och Artenara som ligger högt uppe i bergen. Vi fick tipset att stanna i Tejeda på en kaffe/ glass och sedan fortsätta mot Artenara och äta lunch där.

tejeda1

Verkligen underbar natur. Vi tyckte att det påminde lite om Italiens Toscana. När vi körde nerifrån havet och upp i bergen så kunde man se att naturen ändrade sig på flera ställen. På vissa ställen grönt och frodigt och på andra bergigt, torrt och lite växtlighet. Häftigt!

tejeda11

Här är vi på väg upp och stannade till på ett utsiktsställe.

tejeda14

I Tejeda stannade vi och åt glass. Riktigt mysig liten by som jag gärna hade besökt igen. Det enda är väl att det tar sååå lång tid då man får köra i snigelfart på serpentinvägarna. På vägen hem mådde jag faktiskt lite kymigt. Har aldrig varit med om värre vägar någonsin faktiskt. På grund av ett lopp (Trans Canaria) var en av vägarna avstängda dessutom.

tejeda13

tejeda10

I Tejeda fick jag agera fotograf åt ett spanskt par som ville föreviga sig med den vackra vyn i bakgrunden. Jag älskar min nya skjorta från Gina Tricot som jag har på mig. Den var väl värd sina 199:-.

tejeda2

tejeda3

Här är vi framme i Arternara och restaurangen La Cilla som visade fått tips om. Lite häftigt för vi parkerade utanför en grotta, frös, och var tvungna att gå en väg som gick igenom berget för att på andra sidan mötas av detta. En alldeles hejdundrande utsikt.

tejeda6

tejeda12

tejeda5

Och vi hade som vanligt tur och fick bästa platsen mitt i en liten bergsspricka med strålande sol mot oss. Här sitter jag och kollar hur högt upp vi är och vad Artenara är för ställe. I Artenara finns bara 1200 invånare och här går att besöka platser som visa hur urinvånarna levde.

tejeda7

Maten var gudomligt god och vi beställde förutom grillat kött som bara är sååå gott också Papas con mojo (ljuvliga saltkokta potatis med sås som smakar paprika och spiskummin) och pimientos de padrón. 

tejeda8

tejeda9

tejeda4

Gran Canaria är så mycket mer än bad och stränder. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att bergsbyarna skulle vara så vackra och att maten skulle vara så utsökt. Så om ni är på Gran Canaria tycker jag definitivt att både Tejeda och Artenara är värda ett besök. Jag fick en fråga på Instagram om jag inte kunde berätta lite hur vi har gått tillväga för att få allt att fungera här nere vad gäller jobb, skola, boende etc. så det ska jag sätta mig och skriva ihop i veckan. Kanske är ni fler som vill veta  😊

Kram
Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Marie Olsson 27 februari, 2017 at 11:53

  Ja tack vore jättekul att veta! Blir lite sugen själv att flytta iväg så där en period.
  Fantastiska bilder!
  /Mia

 • Reply Rebecca 27 februari, 2017 at 12:05

  Tack snälla! Ja, det tycker jag att ni ska prova på att göra om ni får möjlighet. Det är en upplevelse och ett äventyr för hela familjen.
  Kram
  Rebecca

 • Reply Petra 27 februari, 2017 at 15:20

  Åh så härliga bilder!! Ja bergen är verkligen vackra, jag var där och sprang Transgrancanaria nu. Vilka vyer och fantastisk natur. Mitt första besök på ön och inte det sista kan jag tro. Ha det gott och njut av ön!!

 • Reply Caroline 6 mars, 2017 at 09:00

  Ja, tack! Gärna mer information om hur ni får livet att fungera på GC. Jag är så sugen själv att testa det om några år.

  • Reply Rebecca 7 mars, 2017 at 17:35

   Det kommer snart:) Jag kan verkligen rekommendera det.

  Leave a Reply