Inredning, jul

Ankomst och glöggmingel

Ja, det blev advent här också. Även om jag helt ärligt har haft svårt att hitta den rätta julkänslan. Men i morse, första advent, så vaknade jag upp med stugan full av kompisar, stojande barn, tända ljus och doften av nybryggt kaffe. Igår kom nämligen två av mina bästa kompisar på besök och stannade över natt. Helhärligt!

Årets adventsljus införskaffades i en hast igår. Det blev en svart bricka, lite större blockljus, grön mossa och pepparkaksformar i miniatyr. Jag stod ett tag och kollade på sådana där flaskor som jag visade häromdagen men kom fram till att de får vänta till ett annat tillfälle, en annan advent. Det ovan kändes bäst just nu.

Efter lång mysfrukost så begav vi oss till Tommys antikbutik för värsta härliga adventsfikat. Där mötte vi upp med en mycket efterlängtad ”zio” (farbror) och lite annat löst folk:)

Som han hade fixat den där Tommy. Det var lussebullar, saffranslängd, jultårta (det ni!)

och skumtomtar så klart….

Det var ett glöggmingel med stort G, för glögg fanns där så klart. Som värmdes i vattenkokaren dessutom.

Och i en antikbutik leker man ju så klart med antika leksaker. Bruno var fullt sysselsatt med gamla gunghästar anno typ 1920-tal. Det var en riktigt, riktigt mysig första advent.

Efter glöggmys var det lite vardag igen, gymnastik, läxor, matlagning och förberedelser för en ny vecka. Nu springer det på liksom! Och eftersom vi har en stundande flytt så är vi mer busy än någonsin förr. Och just då är det så fantastiskt att njuta en stund och stanna upp i goda vänners lag. Så det mina vänner är vad denna helg har bjudit på, på fredagen med nya kollegor från skolan, i går med mina bästa vänner och idag med släkt och andra vänner. Vänskap! Något att verkligen vara tacksam för.

Hoppas att ni också haft en riktigt fin första advent och att ni har fått känna av att det faktiskt nu börjar lida mot jul.

Kram på er  

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mia 1 december, 2014 at 06:47

  åh vilka fina advents ljus! Den ska jag kopiera. Ska bli så spännande att se fler bilder på ert fina hus.

  • Reply rebecca 1 december, 2014 at 22:14

   Bara kopiera på:) Ja, formerna i miniatyr blev riktigt bra där. Fler bilder kommer snart. Inflytt är ju nästa vecka!!! Dock är där total kaos för tillfället med byggdamm och annat elände.

 • Reply I mitt huvud 1 december, 2014 at 18:16

  Å, viken mysig första advent! T.o.m. julgran!

 • Reply Modevärlden 1 december, 2014 at 19:57

  Vilken julkänsla jag fick nu, härliga bilder!!!

  Vill ni se min fantastiska adventsljusstake så ska ni kika in på http://www.modevarlden.se.

  Kram Johanna

 • Reply Jennie 1 december, 2014 at 21:43

  Hej.
  Trevlig advent. Vilken enkel men fantastiskt fin adventstake du hade gjort. Kul att man vill göra lite annorlunda stakar o inte dessa tradionella.
  De svartvita snöret du hade runt ljusen, vad är det för typ av snöre?

  // Jennie

  • Reply rebecca 1 december, 2014 at 22:13

   Hej Jennie! Det svartvita snöret hittade jag på Maxi. Det fanns bland julsakerna och det fanns i en box tillsammans med två andra snören.

  Leave a Reply